Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mars 2001 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)


NRK1 lørdag 10. mars kl 21.30
Med hjartet på rette staden

Julestemning i Aidensfield

Nick og kjæresten Jo må være fødselshjelpere under svært så dramatiske omstendigheter i kveldens episode. De kommer ut for en fryktelig snøstorm, og Jo er redd hun ikke skal komme tidsnok til skolens tradisjonelle juleforestilling.

Jo og Nick sitter værfaste på Jos hytte. Snøstormen raser rundt dem, og mens de venter på at uværet skal gi seg, hører de plutselig lyden av en flymotor som er i ferd med å svikte. De skjønner at flyet kommer til å krasje like ved huset. Nick og Jo skynder seg ut for å se om det er noe de kan gjøre. På ulykkesstedet oppdager de at en høygravid kvinne ser ut til å ha vært alene i flyet. Mens de prøver å få henne i hus, starter veene.

Det kraftige snøfallet stikker også kjepper i hjulene for Ventress som skal debutere som julenisse på skolens julearrangement. Han blir sittende fast i en snøfonn, og nå begynner tiden å løpe fra ham.

Greengrass på sin side er travelt opptatt med å ta imot bestillinger på gjess til julemiddagen.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Og hans lille datter Katie er blitt en livlig unge.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess. Vi er nå kommet til serie 6 av \"Med hjartet på rette staden\".

NRK1 lørdag kl 21.05

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 6, episode 17)
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Kazia Pelka, Anne Stallybrass, William Simons, Mark Jordan, Juliette Gruber m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Jul i familiens skjød: F.v. Nick (Nick Berry), Jo (Juliette Gruber) og Eilee (Anne Stallybrass) med Katie (Emily Dingley) på fanget.

2. Claude Jeremiah Greengrass (Bill Maynard) må steppe inn som julenisse i kveldens episode av \"Med hjartet på rette staden\"