Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. juli 2001 kl 21.05 Kar for sin kilt

Nye kjærlighetsforviklinger

. Fergal McClure (Jason O’Mara) kommer til Glenbogle for å søke stillingen som oppsynsmann. (Foto: Ken Mellin, BBC)
. Fergal McClure (Jason O’Mara) kommer til Glenbogle for å søke stillingen som oppsynsmann. (Foto: Ken Mellin, BBC)
Forholdet mellom Archie og Justine er definitivt over. Hun har reist hjem til London, og dermed burde veien ligge åpen for at Katrina og Archie endelig skal finne hverandre. Men så dukker en attraktiv fremmed opp på Glenbogle, og nye komplikasjoner oppstår.

Med Justine av veien håper Katrina at romansen som så lenge har ligget i luften skal slå ut i full blomst. Men når hennes forførelseskunster ikke straks fører fram, følger hun seg avvist og uelsket.

Humøret til Katrina stiger når nok en attraktiv ungkar dukker opp på banen. Fergal McClure er en barsk og sjarmerende fyr som kommer til Glenbogle for å søke stillingen som oppsynsmann på godset.

Archie har nemlig funnet ut at han må ha hjelp for å få gjennomført den påkrevde moderniseringen av Glenbogle. Men også to av hans gamle, trofaste medarbeidere, Duncan og Golly, søker på stillingen. Dette medfører et vanskelig dilemma for Archie, som vet at han uansett blir nødt til å skuffe noen.

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) er 28 år da han uten forvarsel arver Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre (Richard Briers og Susan Hampshire).

I hjembygda har Archie gjenoppfrisket bekjentskapet med sin gamle klassevenninne, den fargerike lærerinnen Katrina (Lorraine Pilkington). Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, Lexie (Dawn Steele), blander seg også inn i begivenhetene sammen med sin trofaste beiler, godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark).

NRK1 viser nå oppfølgerserien på åtte episoder som ble sendt på BBC tidligere i år. For tiden er BBC i gang med innspillingen av den tredje serien.

Britisk dramaserie (2000)
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 2)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
Regi: John Massey, Richard Signy, Rick Stroud
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Jason O’Mara
http://www.bbc.co.uk/scotland/monarch/
http://newtonmore.com/monarch/
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
1. Fergal McClure (Jason O’Mara) kommer til Glenbogle for å søke stillingen som oppsynsmann. (Foto: Ken Mellin, BBC)

2. Katrina (Lorraine Pilkington) føler seg avvist av Archie. Men så dukker en annen attraktiv ungkar opp - Fergal McClure (Jason O’Mara). (Foto: Ken Mellin, BBC)