Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. februar 2001 kl 23.55 Paul McCartney på The Cavern

Paul McCartney på The Cavern (t)

NRK1 fredag 2. februar kl 23.55
Paul McCartney på The Cavern

En kjærlighetserklæring rock\'n roll

Da Sir Paul McCartney i slutten av 1999 bestemte seg for å holde en klassisk rockekonsert i The Beatles\' opprinnelige lokale, The Cavern i Liverpool, ble billettene revet bort. Men fjernsyn er en flott oppfinnelse, og i kveld kan du se konserten på NRK1.

Vi får høre låter fra albumet \"Run Devil Run\" som kom ut høsten 1999, og er en kjærlighetserklæring til rock\'n roll. Paul McCartney med band skaper nytt liv til musikken som Chuck Berry, Gene Vincent, Carl Perkins og Elvis Presley gjorde udødelig i midten av forrige århundre.

Paul McCartney fremfører blant annet \"All Shook Up\" og \"I Got Stung\" (Elvis Presley), \"Blue Jean Bop\" (Gene Vincent), \"Lonesome Town\" (Ricky Nelson) og \"Brown Eyed Handsome Man\" (Chuck Berry).

- Dette albumet er noe jeg har ønsket å gjøre i årevis. Mange tror sikkert at jeg nå for tiden bare steller med klassiske ballader, men dette albumet forteller noe helt annet. Jeg elsker fortsatt rock\'n roll, sier Sir Paul McCartney, adlet i 1997.

Beatles på banen igjen
John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr skilte lag som gruppe i 1971, men musikken lever i beste velgående. I 1995 og 1996 ble det på ny \"beatlemania\" over hele verden da de tre samlealbumene\"Beatles Anthology\" var til salgs i platebutikkene. Denne vinteren er The Beatles på banen igjen, med både bok om karrieren og cd-en \"1\" som har toppet listene verden over - inkludert Norge.

NRK1 fredag kl 23.55

Britisk produksjon
Originaltittel: Paul McCartney - Live at the Cavern
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder: 1 og 2
Paul McCartney (58) trekker fortsatt fullt hus, nå sist i hjembyen Liverpool i klubben The Cavern.