Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. august 2000 kl 23.45 Norsk jazz - fra Bristol til Blå

Norsk jazz fra Bristol til Blå


NRK1 søndag 20. august kl 23.45
Musikkboksen: Norsk jazz - fra Bristol til Blå (1:5)

Jazz rundt midnatt

Sent i kveld sendes det første programmet i serien \"Norsk jazz - fra Bristol til Blå\". Serien går over fem uker, og presenterer ledende musikere i perioden fra 1940 og fram til i dag. I kveld er det swingjazz som står på programmet, og første band ut er Øivind Berghs Bristolorkester i et unikt opptak fra 1940.

Swing var den urbane populærmusikken på denne tiden, og for norsk jazz kan vi - på tross av krigen - snakke om litt av en gullalder. Programmet presenterer noen av de ledende musikerne fra denne perioden: Gitaristen Robert Normann, trompetisten Rowland Greenberg, fiolinisten Frank Ottersen og tre store saksofonister: Arvid Gram Paulsen, Bjarne Nerem og Kristian Bergheim, for å nevne noen.

Mainstream er en senere og mer modernisert variant av swingstilen. Her møter vi saksofonisten Totti Bergh og sangerinnen Laila Dalseth. Den stadig like populære gruppen Hot Club de Norv?ge er også med i programmet.

Neste program tar for seg tradjazzen. Deretter følger \"Bop- og Cooltendenser\", \"Det internasjonale gjennombruddet\" (Garbarek med flere) og \"Nye toner på 90-tallet\" med opptak blant annet fra jazzklubben \"Blå\".

NRK1 søndag kl 00.15
Sendt i NRK2 21.11.99

Bilde
Saksofonisten Arvid Gram Paulsen var en av jazzens legender. Han døde bare 41 år gammel. Her er han tegnet av Randi Hultin i 1956.

Serien er laget av Christine Naiterrais og Dag Åkeson Moe
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83