Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. mars 1999 kl 09.30 Detektiven Shirley Holmes

Detektiven Shirley Holmes (t)


NRK1 lørdag 27. mars kl 09.30
Påskemorgen med Q-Jon (forts.)
Detektiven Shirley Holmes (1:13)

Sherlock Holmes\' unge etterfølger

Hennes navn er Holmes - Shirley Holmes. Den talentfulle unge damen på tolv år har en egen evne til å løse mysterier. Kan du gjette hvem hun slekter på?
Jo, da - broren til Shirleys oldefar er ingen ringere enn den berømte detektiven Sherlock Holmes. Og hans nysgjerrighet og talent for å løse kriminalgåter har hun arvet.

Det første mysteriet
På loftet hos Shirleys bestemor står det en gammel reisekoffert i tre. Den har tilhørt den berømte Sherlock Holmes, og ingen har noen gang klart å åpne kofferten fordi man må løse en gåte for å åpne den. Kan Shirley klare det?

Meredith Henderson
Den tretten år gamle Meredith Henderson som spiller Shirley Holmes, har spilt amatørteater og fått teaterundervisning fra hun var fem år gammel. Hennes foreldre har alltid vært aktive innen amatørteater, så det var det naturlig for dem å sende Shirley og hennes søsken på teaterskole fra de var små.
Ni år gammel deltok Meredith på sine to første auditions, hvorav den ene ledet til hennes første rolle. Hun ble stjerne i fjernsynsfilmen \"Songspinner\".
Meredith Henderson bor i Ottawa, Ontario sammen med sine foreldre, to søstre og en bror. Hun elsker dyr, liker å synge, danse jazzballett og svømme.

1. episode: Brannstifteren
I den lokale avisen leser Shirley at politiet etterforsker flere brannstiftelser i området. Hele saken er et mysterium, og Shirley bestemmer seg for å undersøke på egenhånd.
Da hun ankommer stedet for den siste brannen, har politiet stengt av området med polititape. Hun kryper raskt under sperringen når ingen ser henne og begir seg inn i huset. Så gjelder det å finne eventuelle spor...
På skolen senere samme dag kommer det en ny elev til klassen, Bo Sawchuk (John White). Han er litt annerledes og skiller seg fra de andre elevene på Sussex Academy.
Da Shirley kommer på skolen dagen etter, har skuret til gartneren brent ned og det er politi og brannfolk tilstede. Politiet er i ferd med å forhøre Bo...
NRK1 lørdag kl 09.30

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Shirley Holmes, Meredith Henderson, på sitt første oppdrag.

Kanadisk detektivserie for barn
Original tittel: The Adventures of Shirley Holmes
I hovedrollene: Meredith Henderson og John White
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53