Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. juni 2006 kl 22.45 Bruce Springsteen - tilbake til røttene

Sirkus Bruce Springsteen

Per Sundnes møtte en opplagt Bruce Springsteen etter konserten i Oslo spektrum i mai. (Foto: Erling Zahl Urke, NRK)
Per Sundnes møtte en opplagt Bruce Springsteen etter konserten i Oslo spektrum i mai. (Foto: Erling Zahl Urke, NRK)
I kveld blir det møte med Bruce Springsteen, mannen som i disse dager turnerer i Europa med sin hyllest til den amerikanske legenden Pete Seeger.

De norske anmelderne trillet terningkast fem, og seks og lovordene haglet da Bruce Springsteen og hans 18 manns band spilte for et fullsatt Oslo Spektrum i mai.

Tilstede var også Store studios Per Sundnes som etter konserten fikk møte den svært joviale artisten. - Det var en særdeles opplagt og fornøyd Springsteen jeg møtte, sier Sundnes.

Tidløst budskap
I programmet kommer det frem at Bruce Springsteen sammenligner turneen med et omreisende sirkus som drar fra by til by for å underholde.

Springsteen presiserer i programmet at han er fryktelig opptatt av sangenes innhold og deres budskap som tidløst og allmenngyldig. Sundnes tror også at Bruce som artist ikke føler det samme presset som når han fremfører andres låter, og i dette tilfellet, slipper seg mer løs. - Knallgode kritikker var velfortjent for det er et fenomenalt show han og The Pete Seeger session Band byr på, sier han.

Konsertens repertoar er gospel, folk- og blues-materiale i en salig blanding. Turneen er en forlengelse av albumet The Seeger Sessions, som hyller den amerikanske legenden Pete Seeger.

I tillegg til konserten får vi se opptak fra innspillingen av den kritikerroste plata hjemme i stua hos Springsteen i New Jersey.

Egenprodusert musikkprogram (2006)
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf. 815 65 900