Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. november 2003 kl 20.35 Presidenten

Uro i Iowa

President Bartlet (Martin Sheen) sammen med en gardesoldat i Det hvite hus. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet (Martin Sheen) sammen med en gardesoldat i Det hvite hus. (Foto: Warner Bros.)
Innenriks må president Bartlet ta en vanskelig avgjørelse for å hamle opp med de amerikanske terroristene i delstaten Iowa. Samtidig er det skjær i sjøen i den pågående valgkampen.

I Iowa har terrorister barrikadert seg. En av dem må sendes på sykehus. Presidenten tenker nå på å sende en spesialstyrke mot dem, men kvier seg for konsekvensene og tygger på det.

Valgkamp-trøbbel
Staben i Det hvite hus tar kontakt med presidentens republikanske motkandidat, guvernør Robert Ritchie, for om mulig å forhandle fram en avtale om hyppigere debatter mellom de to.

Samtidig havner stabens nestleder Josh i kattepine da han oppdager at kjæresten hans hjelper til med å samle stemmer for en tredje presidentkandidat.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBCs nettsider 
  • Warner Bros