Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. august 2004 kl 00.00 Absolutt blåmandag

Fuktig norsk komedie

Jon (Ingar Helge Gimle) tar en øl med gutta – noe han kommer til å angre…
Jon (Ingar Helge Gimle) tar en øl med gutta – noe han kommer til å angre…
Av og til gjør man noe man ikke burde gjøre. Ta seg en fredagspils – eller ti – sammen med gutta på jobben. Det kan være veldig dumt. Særlig når man lovet samboeren å komme tidlig hjem, fordi man skulle besøke svigerforeldrene denne helgen.

Dette får Jon, en ikke helt voksen mann på omkring 40 år, smertelig erfare. Idet han ramler dritings inn i leiligheten klokka to om natten, flytter Siri-Lill ut. For nå er det slutt!

Håpløs redningsaksjon
Jon elsker Siri og vil ha henne tilbake. Han klarer bare ikke å gjøre det han burde gjøre. Nei, istedenfor å ta seg sammen – rydde opp i leiligheten, vaske og sånt, så går han på byen. Det skulle han ikke ha gjort. For lørdag blir plutselig mandag. Og når Jon omsider våkner, står det en uteligger og spiller luftgitar i stuen hans. Fullstendig fremmede mennesker kommer og går, blant annet en heks som sier hun ble brent i 1642, og nå nekter å forlate ham. I tillegg maser Birger, Jons beste venn og Siri-Lills arbeidsgiver, om at Siri må tilbake til frisørsalongen som koker av utålmodige kunder.

Med skjelvende hender og tynnslitte nerver må Jon sette i gang sitt livs redningsaksjon. Men hvordan? Er frodig fantasi og et enormt arsenal av hvite løgner nok? Klarer Jon å berge stumpene av tilværelsen – og framfor alt forholdet til Siri-Lill, når det er "Absolutt blåmandag"?

Norsk spillefilm fra 1999
Originaltittel "Absolutt blåmandag"
Regi Petter Næss
I rollene Ingar H. Gimle, Brit Elisabeth Haagensli, Gard B. Eidsvold, Anette Hoff og Per Chr. Ellefsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83