Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. januar 2001 kl 20.10 Godt musikkår 2001!

Godt musikkår 2001!

NRK1 1. nyttårsdag mandag 1. januar kl 20.10
Godt nytt musikkår 2001!

Lill Lindfors til Trondheim

Lill Lindfors og Truls Mørk er hovedattraksjonene i den årvisse festkonserten fra Olavshallen i Trondheim, ledet av Dan Børge Akerø. Men toppen av kransekaka er vel at harryguttene Bård og Per fra Sunnmøre, i Øystein Bache og Rune Gokstads skikkelser, har tatt turen til Trondheim for å møte stjernen Lill.

- Vi har hørt rykter om at disse to galningene er på vei hit og aner ugler i mosen, sier en lattermild Dan Børge. Det er tredje år på rad at NRK sender konserten \"Godt musikkår!\"

- Vi synes det er suverent å ha fått så gode navn med i årets konsert. Jeg er sikker på at det er inspirerende for både kor, orkester og alle de andre talentene som er med på denne begivenheten, sier Dan Børge Akerø.

Norgesvennen Lill
Den populære finlandsk-svenske artisten Lill Lindfors er en av Skandinavias mest populære artister og en sann norgesvenn. I løpet av sin 37 år lange karriere har hun gjort det meste, så lenge det har med å stå på en scene å gjøre. Og scenene har ofte vært norske.

Veggene hjemme hos Lill Lindfors er dekket av gullplater fra hennes sangkarriere, men hun er også komponist og tekstforfatter til egne show. Dessuten har hun forfattet to barnebøker, og hun er skuespiller innen film og teater.

Sin siste plate lagde hun sammen med Ketil Bjørnstad i 1998, \"Ett liv\". Denne høsten har hun gjort mange konserter i Sverige, og i kveld gjester hun altså Dan Børge Akerø i \"Godt musikkår!\" i Trondheim. Hun skal blant annet synge publikums favorittlåt, \"Musik skal byggas ut av gladje\", fra platen \"Du ar det varmaste jag har\" (1978).

Travel berømthet
- Vi er også svært stolte over at Truls Mørk takket ja til å bidra i \"Godt musikkår!\". Han er travel, men tar seg tid til å gi et håndslag til musikkskolebevegelsen - et sted hvor han selv hadde sin start i musikkverdenen, sier Dan Børge.

Truls Mørk har i høst gitt ut et nytt album med Benjamin Brittens cellosuiter. De nærmeste månedene skal han gi en rekke internasjonale konserter - blant annet i Frankrike, Italia, Tyskland, Japan, Singapore og Hong Kong.

Truls Mørk har studert under Frans Helmerson, Heinrich Schiff og Natalia Schakowskaya, og regnes som en musiker med ekstrem sensitivitet og stor musikalsk innsikt. Han er da også en av de mest etterspurte cellister på den internasjonale konsertscenen, og har opptrådt med både Berliner Philharmonikerne og New York Philharmonic Orchestra til glimrende kritikker. Han ble høsten 1998 utnevnt til Ridder av Første klasse i St. Olavsorden.

Talentfulle artister
Andre artister som deltar i kveld, er popgruppa Katthult, sangerne Håvard Stenstadvold og Henrik Engelsviken, danseren Stine Østvold, jazzfiolinisten Ola Kvernberg, talenter fra Bårdar Danseinstitutt samt mange andre begavete musikere.

Norsk Kulturskoleråd står bak arrangementet, og det skal deles ut tre priser: Årets Talent, Årets Kulturskole kommunepris og Barnas hederspris. Utdanningsminister Trond Giske overrekker prisene.

NRK1 mandag kl 20.10

Underholdningsprogram fra NRK Trondheim
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Henning Skjæret
Pressekontakt: Henning Skjæret, 95031931 (henning.skjaret@nrk.no) og Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilder
1.Dan Børge Akerø leder den årvisse konserten \"Godt musikkår!\" fra Trondheim. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2.Norgesvennen Lill Lindfors deltar i \"Godt musikkår\".

3.\"Bård\" og \"Per\" er på vei til Trondheim for å hilse på Lill Lindfors. Grøss og gru! (Foto: Janne Skarpeid Hermansen)