Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. august 2005 kl 23.30 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Ett bryllup og èn gravferd

Ellie Soper (Susanna Corbett) og Peter Pascoe (Colin Buchanan) gifter seg. (Foto: Stephen F. Morley/BBC Worldwide)
Ellie Soper (Susanna Corbett) og Peter Pascoe (Colin Buchanan) gifter seg. (Foto: Stephen F. Morley/BBC Worldwide)
Peter Pascoe og Ellie Soper gifter seg og reiser på bryllupsreise. I sin partners fravær ønsker Dalziel seg en liten ferie på egen hånd. Det går aldeles ikke som planlagt, og snart står han til knærne både i vann og nye mysterier.

Litt regn i brudesløret betyr lykke for de nygifte, men for Dalziel medfører uværet problemer. Han forviller seg ut på en oversvømmet vei, der han blir reddet på land av et forbipasserende gravfølge. Dalziel blir tilbudt ly for uværet i Lake House, hjemmet til den avdøde Conrad Fielding og hans nyslåtte enke, Debbie.

Oppholdet byr på blandede følelser og opplevelser for Dalziel. Han finner det merkelig at Debbie synes mer lei seg for at husets bankettsal ikke er gjort ferdig enn at ektemannen hennes nettopp er gått bort.

Samtidig merker han at Debbie vekker følelser i ham. Disse må imidlertid vike når sønnen i huset plutselig forsvinner, og et lik blir funnet flytende i innsjøen i nærheten. Hvilke hemmeligheter skjuler seg bak Lake House' fire vegger?

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: An Autumn Shroud
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Francesca Annis (Debbie Fielding), Robin Bailey (Hereward Fielding), William Mannering (Nigel Fielding).
Pressekontakt: e>1, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79