Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. september 2006 kl 19.30 Mat med Niklas

Høydehopp i matlagning

Tv-kokken Niklas Ekstedt har med seg ernæringsfysiologen Mette Axelsen. (Foto: Olof Rydén, SVT)
Tv-kokken Niklas Ekstedt har med seg ernæringsfysiologen Mette Axelsen. (Foto: Olof Rydén, SVT)
Tv-kokken Niklas legger listen høyt – han vil lage mat som smaker mye mer enn de sparsomme kaloriene den inneholder.

Niklas blir virkelig satt på prøve da han skal lage en så næringsriktig middag som mulig. Og til å kontrollere riktigheten av næringsinnholdet har han med seg næringsfysiologen Mette Axelsen.

Skjell, tunfisk og mango
Det dreier seg om en treretters middag. Til forretten lager Niklas grillete kamskjell med blomkålsaus og balsamico. Hovedretten består av gravet tunfisk, servert med lun myntzatziki. Måltidet avsluttes med en mangosuppe ledsaget av vanilje og sitrongress.

Hvor mye fett og sukker inneholder en slik middag? Og hvor mye vitaminer? Ernæringsfysiologen avsier sin dommen i slutten av programmet.

Mer om serien
I fjor hadde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no



LENKER
  • Les mer