Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 28. mars 2008 kl 22.15 Ikke si det til mamma ...: jeg er i Colombia

Bak krigsoverskriftene

Diego Bunuel lar oss oppleve noen av verdens farligste områder fra en ukjent side. (Foto: Canal+)
Diego Bunuel lar oss oppleve noen av verdens farligste områder fra en ukjent side. (Foto: Canal+)
Hvordan er livet for folk flest i noen av verdens mest voldelige, krigsherjede og korrupte land? Det har den fransk-amerikanske programlederen og produsenten Diego Bunuel satt seg fore å utforske. I en annerledes reiseserie på fem programmer tar han oss med til Colombia, Kongo, Nord-Korea, Gaza og Afghanistan.

Diego Bunuel er fra USA, men er et kjent ansikt også i Frankrike etter sju år som utenrikskorrespondent for fransk fjernsyn.

Som reporter var det krig, ulykker og elendighet han hadde i oppdrag å dekke. Etter hvert fikk han et ønske om å fortelle en annen historie.

For selv i land der død, ødeleggelse og kaos råder, lever millioner av mennesker et daglig liv med gleder, sorger og en kamp for et bedre liv.

Ønsket om å gi et bredere og mer nyansert bilde motiverte ham til serieprosjektet "Ikke si det til mamma…". Som eneste program noensinne sopte serien inn fire priser i den internasjonale scoop- og journalistfestivalen i Frankrike i fjor.

Kidnapping og dop
I det første programmet skal vi til Colombia. Landet regnes som et av de farligste reisemålene i verden, preget av borgerkrig, kidnappinger, narkotikasmugling og våpenhandel.

Diego Bunuel tar oss med på en forunderlig reise fra Bogota til Medellin, gjennom Amazonas-jungelen.

Blant dem vi møter er en høyst uvanlig skredder. Han har skapt seg et navn som moteskaper av skuddsikre plagg – fra truser til dresser i reneste Armani-stil.

En annen original er Raul, som er dyrepasser for en håndfull flodhester midt inne i jungelen. Dyrene tilhørte i sin tid narkokongen Pablo Escobar, som fikk dem importert fra Afrika til svimlende summer for å glede barna sine.

Programmet er sendt tidligere.

Fransk-amerikansk dokumentarserie
Originaltittel: Don’t Tell My Mother… / Ne dites pas à ma mère…
Av Diego Bunuel
Produksjon: Capa og Canal+
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900