Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 29. september 2006 kl 19.30 Mat med Niklas

Pølser i lange baner

Korv, korv, korv med tv-kokken Niklas Ekstedt. (Foto: Olof Rydén SVT)
Korv, korv, korv med tv-kokken Niklas Ekstedt. (Foto: Olof Rydén SVT)
Korv, korv, korv – svenskene spiser mye pølse og en fersk markedsundersøkelse viser at det er falukorven som er det mest hverdagslige våre naboer kan tenke seg på middagsbordet.

Tv-kokken Niklas slår til med pølse i mange former. Rettene kommer helt originale fra hans hånd og hode. Så når det er snakk om pølse, er disse rettene ganske annerledes enn hva vi vanligvis tenker oss.

Lettlaget, smakfullt
Eller hva sies om en variant av saffranrisotto med kryddersterk chorizo? Til den spanske pølsen føyer Niklas til innkokte tomater og fersk basilikum. En lettlaget og smakfull risotto!

Så følger en næringsrik tortilla smaksatt med paprika med domace, som er en krydret pølse fra det spennende kroatiske kjøkkenet. Poteter, løk og paprika skjæres i tykke skiver og stekes i olivenolje i ovnen. Deretter tilsettes vispet egg. Omeletten stekes til den er gyllen. Til slutt toppes herligheten med den sterke pølsen og med ferske urter.

Choucroute
Niklas lager choucroute som er franskmennenes svar på tyskernes sauerkraut. Han tilbereder vitkålen med vin fra Alsace, vinaigre og urter, og sammen med dette serverer han varmrøkt flesk som toppes med krydderpølse.

Mer om serien
I fjor hadde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige. "Mat med Niklas" har sending hver uke resten av sommeren.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900

Les mer: www.svt.se/mat


LENKER
  • www.svt.se/mat