Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. mars 1999 kl 19.35 Antikviteter & snurrepiperier

Antikviteter & snurrepiperier (ttv)


NRK1 tirsdag 12. mars kl 19.35
Antikviteter & snurrepiperier (4:8)

Gravet fisk og bondeantikviteter

I kveld er Kjell Fuglehaug på besøk hos Gudrun og Asle Hesla på Oset Hotell på Golsfjellet. De har gjennom et helt liv samlet bondeantikviteter. I kjøkkenkroken lages det gravet fjellørret.
Gudrun og Asle Hesla viser fram deler av sin enorme antikvitetssamling, og i tillegg viser Ellen Ørnes seerne et variert utvalg antikviteter.
I veteranbilgarasjen har Hermann Brandt parkert sin gamle BMW- 502 fra 1961.
Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik er stadig på leit etter gamle viser fra den norske sangskatten, og i kveld framfører de blant annet \"Gresshoppen og valmuen\" - en stor slager fra 50-åra.

Gravet fisk
Fisk
salt
sukker
pepper
dill eller evt. knuste einerbær
Fileter fisken, ta vekk beina. Legg fisken i en flat skål med skinnsiden ned. Strø oppå en fin dekking med salt og sukker i forholdet tre til to, mest der fisken er tykkest. Litt pepper kan også strøs på. Krydder etter smak, det vanligste er dill eller knuste einerbær. La dette stå i to til tre timer i vanlig kjøkkentemperatur. Saltet har nå laket seg. Snu filetene og sett det hele kaldt (under 10 grader). La det stå i to til tre dager, snu innimellom.
NRK1 tirsdag kl 19.35

Bilde
1. Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik har funnet fram en kjær, gammel slager, \"Gresshoppen og valmuen\". Programleder Kjell Fuglehaug i midten. (Foto: Truls Løtvedt)
Ekstrabilde (via Scanpix/Data- tv/internett)

2. Kokken Frode Aga og Gerd Wicklund-Hansen lager gravet fisk i kveldens program. (Foto: Truls Løtvedt)

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Prosjektleder Ole-Bjørn Kringstad
Programleder Kjell Fuglehaug
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83