Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. januar 2001 kl 19.45 Soria Moria

Soria Moria (ttv)

NRK1 søndag 14. januar kl 19.45
Soria Moria (14:36)

Gammel kjenning på besøk

Tore, en gammel kjenning fra det kriminelle miljøet, dukker opp på Soria Moria for å besøke den tidligere politimannen Magnus. Han har med seg det lille barnet sitt og gir uttrykk for at han bare er kommet for å vise frem babyen. Men snart viser det seg at han har andre planer.

Tore har nemlig på nytt havnet i problemer med loven, og nå planlegger han å etterlate datteren sin på Soria Moria.

Ida og familien er flyttet tilbake til Finnbu. Men Magnus har verken hus eller jobb lenger, og han forteller Lars at de må flytte tilbake til Oslo. Da tar Lars og Maria saken i egne hender...

Mathias Calmeyer
I gjesterollen som Tore møter vi Mathias Calmeyer, sønn av skuespilleren Joachim Calmeyer. Han har arbeidet med teater i over ti år som skuespiller og instruktør, blant annet på Hålogaland Teater og Nationaltheatret. I fjor satte han opp det kontroversielle stykket \"Jernbyrd\" på Torshovteatret. På tv har vi sett ham i seriene \"I de beste familier\", \"Nini\" og i ulike roller i komiserien \"På grensen\".

Om serien
NRK Dramas nye storsatsing tar oss inn i en verden der menneskene og naturen står i sentrum. \"Soria Moria\" er en familieserie i 36 deler som skal gå på søndager helt fram til julen 2001. Hver episode er på 45 minutter og rommer en avsluttet historie, selv om det er visse tråder som følges gjennom hele serien.

Handlingen utspiller seg på pensjonatet Soria Moria, et kråkeslott ved en innsjø i skogen. Hit kommer den tidligere politimannen Magnus (Henrik Mestad) med sin sønn Lars (Erik Nøst Nodland). Stedet er i flere tiår drevet av den første eierens datter, Ragnhild (Marit Østbye), og hennes mann Håvard (Ivar Nørve). Men arvingen Lille-Erling (John Sigurd Kristensen) selger det til et tysk firma, som igjen ansetter Magnus som bestyrer.

Ida (Anne Ryg) bor på bruket Finnbu sammen med sin utviklingshemmede bror Trosten (Per Christian Ellefsen) og datteren Maria (Tuva Norum). Ida er fortsatt gift med Lille-Erling selv om de ikke har levd sammen på mange år.

Andre sentrale skikkelser i serien er den unge Silje (Tove Heyerdahl) som er ansatt på Soria Moria, kjæresten hennes Kent André (Mads Jørgensen) og hans bestemor Inga-Lill (Bab Christensen). Vi møter dessuten Tone Danielsen i rollen som bygdas lensmann, Svein Erik Brodal som ordføreren og Sverre Solberg som det tyske firmaets norske representant.

Innspillingen
Opptakene til \"Soria Moria\" startet i midten av september 1999 og fortsatte fram til desember 2000. Store deler av opptakene er gjort utendørs under skiftende årstider ved Semsvannet i Asker, i Maridalen og i Nordmarka. Huset i skogen serien heter i virkeligheten Villa Fredheim og ligger ved Krøderen i Buskerud. Studiointeriørene er bygd opp i NRK Dramas studio i Nydalen.

NRK1 søndag kl 19.45

Serie fra NRK Drama (2000)
I rollene: Henrik Mestad, Erik Nøst Odland, Ivar Nørve, Marit Østbye, Anne Ryg, Tuva Norum, Per Christian Ellefsen, Tove Heyerdahl, Mads Jørgensen, Bab Christensen, John Sigurd Kristensen, Sverre Solberg og Tone Danielsen
Idé og opplegg: Jesper Halle, Andreas Markusson og Bitte Monn-Iversen
Manus: Jesper Halle, Andreas Markusson, Peder Udnæs, Bror Hagemann, og Nils Fredrik Dahl
Regi: Petter Fastvold, Christian Brym, Eli Skolmen Ryg, Berit Nesheim, Per Bronken, Tor M. Tørstad og Sirin Eide
Musikk: Egil Monn-Iversen
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Den kriminelle Tore (Mathias Calmeyer) er en gammel kjenning av Magnus fra hans tid som politimann. Nå dukker han uventet opp på Soria Moria. (NRK-foto: Ole Kaland)