Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 9. desember 2002 kl 20.30 Koht vs. J-Diva

Endelig plateslipp!

Er verden klar for J-Diva? I kveld kan du følge platelanseringen. (Foto: Dropout Productions)
Er verden klar for J-Diva? I kveld kan du følge platelanseringen. (Foto: Dropout Productions)
Det er hektisk aktivitet i kollektivet på Ekeberg før plateslippet. J-Diva skal vises fram for resten av verden, så snart de siste forberedelsene er gjort. Moren til Jannicke skal være med på plateslippet, men blir eskortert ut av livvakter under showet – Jannicke vil ikke at moren skal se J-Diva i hektisk lesbesex på video.

I tillegg til moren som har tatt turen fra Hamar, er Jannickes søster på besøk. Hun har valgt å være døv, og er i følge Jannicke på et høyere nivå enn alle andre. Christine Koht og den frivillig hørselshemmede søsteren får god kontakt.

Om ”Koht vs. J-Diva”
Gry Jannicke Jarlum, som i 1981 var på topp med sangen ”Svake mennesker”, bor i kollektiv sammen med fem andre på Ekeberg. De har særlig to ting felles; troen på det utenomjordiske og Jannickes musikk. Sammen driver de plateselskapet J-Diva Records.

NRKs Christine Koht har laget hva hun selv definerer som en reality-fantasyserie fra kollektivet. Med åpne øyne følger hun en av Norges mest kontroversielle artister og hennes hjelpere i arbeidet rundt lanseringen av ”The Motherfucking Diva Queen”.

Etter ”Svake mennesker” har Jannicke gjentatte ganger prøvd å gjøre comeback. Suksessen har imidlertid latt vente på seg, og hun er blitt både latterliggjort og uthengt for sine prosjekter. I 1994 var hun igjen i medienes søkelys, denne gang som ”UFO”-Jannicke. Åtte år senere er hun tilbake i mediebildet med artistnavnet J-Diva. Norge skal gjenerobres.

Christine Koht er hushumorist i kulturprogrammet ”Stereo” på NRK2, etter å ha vært en kjent stemme i ”Mamarazzi” og ”Karate” på Petre.

Produsert for NRK av Dropout Productions
Kontaktperson: Birgitte Bruusgaard, tlf 22 98 39 30 birgitte@dropout.no
Prosjektleder: Line Hødnebø
Programleder Christine Koht
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96