Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 3. oktober 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten (ttv)


Premiere!

NRK2 tirsdag 3. oktober kl 19.30
Hjemmefronten (1:12)

Om foreldre og barn - med glimt i øyet
Nå kommer programmet som er viktigere enn børskurser, fusjoner og fotball. I en ny serie på 12 programmer setter NRK2 fokus på barnefamilienes hverdagssituasjoner. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

\"Hjemmefronten\" er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren Anna Wahlgren er fast kåsør for programserien. Gjennom mange år som mor, og nå bestemor, har hun erfart at barn krever forbilder, respekt, delaktighet, motstand og ømhet, og at foreldre må sette normer, trekke opp grenser og ikke minst stole på seg selv.

I det første programmet setter hun fokus på barnets første leveår. Deretter tar hun i hver sending for seg et nytt alderstrinn opp til 12 år og forsøker å hjelpe foreldre til å takle problemer i de forskjellige utviklingsfaser bedre.

Programserien tar utgangspunkt i barn og foreldres hverdag.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i.

Hva gjør du når ungen din hyler og skriker om godteri i matbutikken, eller når datteren din på 16 måneder ennå ikke kan gå? Og hva gjør du når sønnen din blir mobbeoffer, eller datteren din mobber? Kjernefamilien er i full oppløsning - tenker vi egentlig på hva som er best for barna?

Egen nettside
Via en egen internettside tar redaksjonen imot innspill fra seerne. Redaksjonen presenterer også ulike dilemmaer som seerne kan ta stilling til, og dessuten temaer som blir tatt opp i programserien. E- postdressen er: hjemmefronten@nrk.no

Danny Julio Pellicer har bred erfaring både fra presse og fjernsyn. Mange vil kjenne ham igjen fra \"Sommeråpent\", som ble sendt fra Tromsø i fjor. Etter journalistutdanning i Bodø i 1991-93, har han jobbet i flere aviser, blant annet i nyhetsredaksjonen i Dagbladet. Han har fjernsynserfaring både fra NRK1 og NRK2.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Prosjektleder: Sylvi Inez Liljegren
Pressekontakt. Siri G. Meyer, tlf. 23048123, (siri.gronning.meyer@nrk.no)

Bilder

1. Med humor og glimt i øyet leder Danny Julio Pellicer høstens nye storsatsning, \"Hjemmefronten\". (Røe-foto)
2. Programleder Danny Julio Pellicer titter inn i barnefamilienes hjem og tar opp spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte. (Røe foto)