Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 17. februar 2001 kl 20.10 Hovedscenen

Hovedscenen

NRK2 lørdag 17. februar kl 20.10
Hovedscenen
En musikalsk helaften

Dansen i sentrum

Denne gangen byr Hovedscenen på et portrett av danserinnen Sabine Kupferberg, en ballett av Jir? Kylián og til slutt et vokalt innslag hvor Anne Sofie von Otter framfører sanger av Korngold.

Sabine Kupferberg er født i Wiesbaden, Tyskland i 1951. Hun var medlem av Crankos Stuttgart Ballet før hun begynte i Nederlands Dans Theater i 1975. I mange år var Sabine Kupferberg en av de mest allsidige danserne i kompaniet. Det var også i denne perioden hun var med i nesten hver eneste Kylián-ballett, men samarbeidet i tillegg med mange andre koreografer, blant andre Hans van Manen, William Forsythe, Mats Ek og Christopher Bruce.

I 1993 mottok hun en pris fra \"Stichting Danserfonds \'79\". Kveldens dokumentar, \"Sabine Kupferberg, danserinne med tusen ansikter\", er den andre som er laget om den populære ballettdanseren

I forbindelse med dokumentaren får vi også se en ballett med tittelen \"Torso\". Det er Jir? Kylián som står bak balletten, og Sabine Kupferberg og Leigh Warren danser.

Vakker sang fra internasjonal stjerne
Sist på Hovedscenens meny står sanger av Korngold, framført av den svenske mezzosopranen i stjerneklasse, Anne Sofie von Otter (1955-). Hun debuterte ved operaen i Marseille i 1984, og har senere hatt store roller blant annet ved La Scala, Covent Graden, Kungliga Teatern i Stockholm og ved Metropolitan.

Von Otters repertoar spenner fra Monteverdi til Kurt Weill. Hennes plateinnspilling med Grieg-romanser ble i 1993 kåret til årets plate av musikktidsskriftet \"Gramophone\", som også kåret Anne Sofie von Otter til \"Artist of the Year\" i 1996.

NRK2 lørdag kl 20.10

Dokumentar om Sabine Kupferberg: Produsert av tyske Reiner & Moritz
Tittel: Sabine Kupferberg, dancer with thousand faces
Programleder Ragnhild Veire Berg
Prosjektleder Per Erik Kise Larsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Sabine Kupferberg - danserinnen med tusen ansikter
2. I Kylián-balletten \"Torso\" danser Sabine Kupferberg og Leigh Warren