Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. april 2004 kl 21.05 Niern: Blast from the Past

Ut i verden for første gang

I
I "Blast from the Past" får Helen (Sissy Spacek) og Calvin (Christopher Walken) en sønn. Han blir født under jorden og kommer ikke ut i verden før etter 35 år.
Tidlig på 60-tallet blir Calvin overbevist om at et russisk atomangrep mot USA er nær forestående. Han bygger et underjordisk tilfluktsrom utstyrt med alt som trengs for å overleve. Like etter flytter han og hans gravide kone under jorden, og de blir der i mange, mange år.

Det er da et fly styrter i nabolaget at Calvin (Christopher Walken) og Helen (Sissy Spacek) går til dette desperate skrittet. De tror nemlig at atomkrigen er i gang.

I tilfluktsrommet føder Helen en sønn, og gutten vokser opp uten å vite hvordan verden utenfor ser ut. Ikke før Adam (Brendan Fraser) er 35 år, blir han sendt ut av tilfluktsrommet for aller første gang. Da får han beskjed om å finne mat – og en kjæreste.

Under hele sin oppvekst har Adam kun hatt kontakt med sine foreldre, og det blir et sjokkerende møte med verden for ham. Han treffer Eve (Alicia Silverstone) som hjelper ham med mat. Hun tror Adam er sinnsforvirret, mens han på sin side blir forelsket. Adam mener Eve er den perfekte kvinne for ham og gjør alt han kan for at hun skal innse at han har rett.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: Blast from the Past
Regi: Hugh Wilson
I rollene: Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Christopher Walken og Sissy Spacek
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36