Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 30. november 2009 kl 19.55 Top Gear

Både for fattig og rik

Folk flokker seg rundt biltestene i Top Gear. Her er oppgaven å finne en bil som passer i trange tider. (Foto: BBC)
Folk flokker seg rundt biltestene i Top Gear. Her er oppgaven å finne en bil som passer i trange tider. (Foto: BBC)
Jeremy, Richard og James går til frontalangrep på finanskrisen. De forsøker å finne tre billige småbiler, men som ikke er så billige at de gjør hverdagen trist og grå.

For de med en fet lommebok, - eller de med lukseriøse dagdrømmer, vekker nok ukens dyre bil interesse. Jeremy får i oppgave å prøvekjøre den mildt sagt vanvittige Mercedes SL Black.

"Stjernen i ukens fornuftige bil" er den engelske stand-up komikeren Michael McIntyre, mens James tar oss med til USA for å besøke stuntsjåføren Ken Block.

Om serien
Top Gear byr på store utfordringer, kaos, biler, kjendiser og til og med en uventet overraskelse. Det er 32 år siden første program gikk på lufta og siden starten har dette utviklet seg til et underholdende program myntet på flere enn de som er spesielt opptatt av dekkmønster og sylindere. Fra å ha vært et rent forbrukerprogram er det nå fylt med ekstreme tester for å finne ut hva biler tåler, merkelige stunts og utspekulerte utfordringer.

De tre programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har godt grep om sitt publikum. Jeremy er biljournalist og svært kontroversiell. Richard, med kallenavnet "Hamsteren", er velutdannet og en svært kjent programleder i Storbritannia - en ekte bilentusiast. Og James, skribenten med det lange håret, er litt av en nerd.

Britisk dokumentarserie.2009
Produsert av BBC
Originaltittel: Top Gear
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900