Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 31. juli 2009 kl 23.30 Tudors

Nok et mordforsøk

Charles Brandon (Henry Cavill) støtter kong Henrik VIIIs (Jonathan Rhys Meyers) andre ekteskap (Foto: 2007 TM Productions Limited and PA Tudors Inc)
Charles Brandon (Henry Cavill) støtter kong Henrik VIIIs (Jonathan Rhys Meyers) andre ekteskap (Foto: 2007 TM Productions Limited and PA Tudors Inc)
Anne Boleyn er blitt gravid og har hastverk med å gifte seg med Henrik. Kongen får utnevnt sin støttespiller Cranmer til erkebiskop av Canterbury. Denne annullerer deretter ekteskapet mellom Henrik og Katherine.

Det første forsøket på å likvidere Anne Boleyn hadde ikke lyktes. Det var pavens medhjelper, William Bereton, som sto bak.

Men paven gir Bereton en ny sjanse, og mens Anne er på vei i den storslåtte prosesjonen for å bli kronet til Englands nye dronning, forsøker Bereton å ta Anne av dage. Heller ikke denne gangen har han hellet med seg.

Om serien
Et glitrende lag av skuespillere med Jonathan Rhys Meyers i spissen, holdt publikum i sin hule hånd gjennom ti episoder i fjor sommer. Ti nye episoder av The Tudors sendes nå
for den som liker blandingen av dramatisk kostymefilm, underholdning og engelsk historie.

Ved hjelp av et manus godt balansert mellom spektakulær underholdning og historiekunnskap, har manusforfatteren Michael Hirst fortsatt serien akkurat i 1531 da England er preget av kampen mellom paven og kongen, samtidig med at kongens strever med å få en arveprins. Denne andre delen av The Tudors strekker seg over en periode på fem stormfulle år, da Anne Boleyn er en sentral figur i engelsk historie. Hennes første datter, prinsesse Elisabeth, blir født i 1533, og i siste episode må Anne som kjent, gå den tunge veien til skafottet.

Serien sendes i reprise hver torsdag kveld på NRK3

Britisk dramaserie (2007)
Sony Pictures Television International
Regi: Jeremy Podeswa
Manus: Michael Hirst
I rollene: Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Jeremy Northam, Natalie Dormer, og Maria Doyle Kennedy.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900