Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. oktober 2003 kl 23.10 Lydverket

Iron Maiden, Outkast og Ørsta!

Siri Høstmælingen og Rune Nilson frister med mye Iron Maiden-stoff i kveld. (Foto: Stian Andersen)
Siri Høstmælingen og Rune Nilson frister med mye Iron Maiden-stoff i kveld. (Foto: Stian Andersen)
Iron Maiden er rockens store dinosaurer. I flere tiår har de inspirert og påvirket rockere over hele verden. Lydverket har møtt dem. I kveld får seerne også et eksklusivt intervju med André 3000 i Outkast Og Siri Høstmælingen har reist til "Ørsta Rock City".

Iron Maiden har solgt til gull i Norge av sitt nye album, "Dance of Death", og de har solgt ut Oslo Spektrum tre ganger de siste tre årene. Lydverket har møtt alle medlemmene i bandet og snakket med dem om suksessen.

Inspirert Idol
Iron Maiden har trofaste fans verden over, og andre musikere er heller ikke redde for å hylle dem. Også blant norske artister finner vi svorne Iron Maiden fans. Lydverket har snakket med Kurt Nilsen og Andreas Tylden i JR Ewing og fått dem til å fortelle hva som er så spesielt med det britiske metallbandet.

Slutten for Outkast?
Outkast fra Atlanta i USA er en av det siste tiårets mest innovative hip-hop-grupper. For hver utgivelse har de tøyet rapmusikkens grenser stadig lenger. Sentralt i Outkast er samspillet mellom gategutten Big Boi og den skrudde poeten Andrè 3000, den ene med føttene godt plantet i gettogatene, den andre med et hode langt oppe i skyene. Hip-hop-fans over hele verden ble svært forvirret da den nyeste plata fra Outkast var en dobbelt soloplate. Ikke minst siden Andrés halvdel var en jazz/funk/soul-hybrid uten rapping. Er dette slutten for Outkast?

Lydverket har fått et eksklusivt TV-intervju med en av rapens største eksentrikere, André 3000, som snakker om alt oppstyret rundt årets sannsynligvis mest etterlengtede hip-hop-utgivelse.

"Ørsta Rock City"
Denne uken er det et lite sted på Vestlandet som skal sjekkes ut i "Rock City"-serien, nemlig Ørsta. Dette er en liten plass, men musikerne som bor der, har større albuerom enn de fleste. Egil Olsen (Uncles Institution), for eksempel, lager musikk og musikkvideo i kjelleren hos mamma og pappa. Kjæresten hans, Karen E. Rosenberg, spiller inn demoplate i studioet AudioFarm, samtidig som hun er lærer på musikkskolen. Rust holder konserter med både lokale og nasjonale artister, og i MIX-kiosken får man ikke bare video og pølser, men også plater og merchandise med de lokale heltene i Vassendgutane! Siri ble sjarmert av Ørsta, og jaggu kommer det ikke mye fin musikk derfra også.

Om Lydverket
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,LENKER
  • Hjemmeside