Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 10. august 2008 kl 19.55 Ikke si det til mamma ...: jeg er i Gaza

Hverdag i Gaza

Diego Bunuel (fremst) og teamet hans utforsker Gazastripen. (Foto: Canal+)
Diego Bunuel (fremst) og teamet hans utforsker Gazastripen. (Foto: Canal+)
Gaza har vært skueplass for alle kriger som er utkjempet mellom ulike folkegrupper og statsdannelser i Midtøsten-regionen. I disse dager er avisspaltene fylt av stoff om en ny krise på Gazastripen. Men hvordan er hverdagen for folk som lever der?

Diego Bunuel tar oss med på en ny ekspedisjon langt utenfor turistenes allfarvei. Også denne gangen går turen til et område med spesielt dårlig rykte som feriemål.

Målet hans er som alltid å komme bak nyhetsoverskriftene. Men det er ekstra vanskelig i et område der krigen er til de grader allestedsnærværende.

Den spørrelystne globetrotteren får likevel et livlig persongalleri i tale på sin reise fra Gazastripen til Jerusalem.

Her er Rashid, som trykker plakater av martyrheltene til Fatah og Hamas, Nadim, en kristen ølbrygger bosatt blant muslimer, Lucy, en pensjonert flyvertinne som redder palestinske esler, og Fatah-rapperne Hamed og Nazim.

Om serien
Hvordan er livet for folk flest i noen av verdens mest voldelige, krigsherjede og korrupte land? Det har programlederen og produsenten Diego Bunuel satt seg fore å utforske. I en annerledes reiseserie på fem programmer tar han oss med til Colombia, Kongo, Nord-Korea, Gaza og Afghanistan.

Diego Bunuel er fra USA, men er et kjent ansikt også i Frankrike etter sju år som utenrikskorrespondent for fransk fjernsyn. Som reporter var det krig, ulykker og elendighet han hadde i oppdrag å dekke. Etter hvert fikk han et ønske om å fortelle en annen historie. For selv i land der død, ødeleggelse og kaos råder, lever millioner av mennesker et daglig liv med gleder, sorger og en kamp for et bedre liv.

Ønsket om å gi et bredere og mer nyansert bilde motiverte ham til serieprosjektet "Ikke si det til mamma…". Som eneste enkeltstående produksjon noensinne sopte serien inn fire priser i den internasjonale scoop- og journalistfestivalen i Frankrike i fjor.

Programmet er sendt tidligere

Fransk-amerikansk dokumentarserie
Originaltittel: Don’t Tell My Mother… / Ne dites pas à ma mère…
Av Diego Bunuel
Produksjon: Capa og Canal+
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900 info@nrk.no