Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. mai 2000 kl 19.30 Newton

Newton (ttv)

NRK2 onsdag 10. mai kl 19.30
Fra a til å er ikke lett

Takler hverdagen på mange finurlige måter

Han er tryllekunstner og ordblind, nærmest analfabet. Men 24 år gamle Kenneth Baun har både villa og bil. I kveldens danske dokumentar følger vi Kenneth og ser hvordan han takler hverdagen på mange finurlige måter.

Selv om han kan alle bokstavene, klarer han ikke å lære noe som helst. Han gikk til logoped allerede i barnehaven og barneskolen. Da han fylte åtte år, fikk han spesialundervisning. I 7. klasse fikk han plass ved taleinstituttet i Århus. Han har ikke noe imot å fortelle folk at han ikke kan lese, og har slettes ikke noe imot å be om hjelp.

Allerede som barn begynte han å trylle. I tryllekunsten fant han noe som han selv synes at han er god til. Det manglet ikke på advarsler mot å gjøre trylling til en levevei, men disse advarslene ble gjort til skamme. I dag lever Kenneth som tryllekunstner, og han lever så godt at han kunne kjøpe seg eget hus som 22-åring.

Ved hjelp av computer, telefonsvarer og en hjelpsom mor kan han motta og \"lese\" brev og forfatte kontrakter til engasjementer.

NRK2 onsdag kl 19.30

Dansk dokumentar fra DRTV
Pressekontakt i Fakta/Innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf 23048123