Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. april 2005 kl 12.55 Norske filmminner: Piratene

Radio kan være farlig

En gruppe ungdommer i en mindre by et sted i Nord-Norge blir gående og drive av mangel på arbeid. Til slutt setter de i gang med en piratradio.

Ideen til piratradioen kom opp for moro skyld for å gi stedets ungdom et alternativ til trege NRK. Men etter hvert begynner de å kommentere forholdene på stedet, og et oppgjør med det bestående samfunnet settes i gang.

Snart er hele lokalsamfunnet engasjert – og myndighetene raser. Peilebiler og politistyrker settes inn for å få kneblet radioen, men det er lettere tenkt enn gjort. Til slutt mobiliseres alle krefter i en avgjørende jakt på ungdommene, en jakt som fører til filmens dramatiske klimaks.

Denne norske spillefilmen er fra 1983, og fikk god mottakelse av pressen. Per Haddal, Aftenposten skrev blant annet : "Man imponeres over den uforferdede fremferd som regissøren Morten Kolstad lokker ut av de debuterende amatører i hovedrollene. Man imponeres over naturkulissene fra Svolvær, og man humrer over Lars Andreas Larssen som ordfører full av floskler, samt gleder seg over at ungdommen ikke synker hen i tiltaksløshet. Det er altså blitt en ganske fengende film, som har lykkes godt på sine premisser."

Norsk spillefilm fra 1983
Produksjon: Norsk Film AS
Regi: Morten Kolstad
I rollene: Trond Peder Stamsø Munch, Guri Johnson, Kristian Fr. Figenschow, Bjørg Marit Aga, Per Jansen, Lars Andreas Larssen og Odd Furøy.
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83