Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. desember 1999 kl 20.00 Chat Noir i hundre

Chat Noir i hundre (ttv)


NRK1 onsdag 1. desember kl 20.00
Chat Noir i hundre (4:5)

Fra Juster til \"Stælken Gundersen\"

Leif Juster og Jens Book-Jenssen tilhørte begge en generasjon revykunstnere som debuterte før andre verdenskrig. I kveldens program trekker Andreas Diesen linjene i den svarte kattens ni liv fram til 75-års jubileet i 1987.
Leif Juster og Jens Book-Jenssen var høyt elsket som revyartister hele livet - og begge var født i 1910. Juster døde i 1995, 85 år gammel og Book-Jenssen døde på vårparten i år.
I kveld får vi se de gamle gutter sammen i et nummer fra 1973, \"To kanoner\" av Bias Bernhoft og Dag Frøland.
Arve Opsahl var også en markant figur på Chat Noirs scene, enten han sang sjømannsvalser, var sint - alternativt full - mann eller gast i marinen. Denne gang gestalter han \"Jubel-Jubilanten\", et nummer av Alfred Næss og Dag Frøland.
Dag Frøland, Dizzie Tunes og Hege Schøyen
I 1980-årene ble Dag Frølands og Dizzie Tunes\' revyer spilt på Chat Noir.
Dag Frøland hadde blant annet en parodi på Toralv Maurstad, som vi får et gledelig gjensyn med i kveld. Frøland synger også \"Levende lys\" fra programmet \"Katten fyller år\" i 1982. Chat Noir var da 70 år.
Parodiene sto høyt i kurs i denne perioden, og Elisabeth Granneman hadde mange. Blant annet ble den amerikanske fløtepianisten Liberace parodiert på herlig vis av Elisabeth.
Hege Schøyen kom som en frisk vind inn på revyscenen på 80-tallet. Nummeret der hun framstår som proffbokseren \"Stælken Gundersen\" er nærmest en klassiker, riktignok av nyere dato.
Dizzie Tunes og Grethe Kausland kombinerte høy musikalitet med humor og glitrende parodikunst. Grethe Kauslands parodier av Barbra Streisand, Sammy Davis jr. og Lill Lindfors er av internasjonal klasse. Yngvar Numme og Tor Erik Gunstrøm utviklet sin egen form for humor i denne perioden. Stikkord er \"New Yokke\" og Gunstrøms alter ego, figuren Frederico del Fiasco.

NRK1 onsdag kl 20.00

Bilde (via scanpix/internett)
Hege Schøyen som \"Stælken Gundersen\" (NRK- foto: Barbara Halden)

Egenprodusert underholdning
Ved Sverre Christophersen og Andreas Diesen
Presentert av Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83