Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. juli 2005 kl 22.00 Politiagentene

Politiagent-jentene


"Politiagentene" med (f.v.) Ellen MacKenzie (Anita Hegh), Oscar Stone (Ian Stenlake), Daniella Mayo (Roxane Wilson), Peter Church (Peter Phelps) og Angie Piper (Kate Kendall). (Foto: Beyond Distr.)
Ingen tvil om at det er jentene som rydder opp i den australske serien "Politiagentene" som nå er tilbake etter at detektiv Jack Frost har holdt jernet varmt i hele sommer.

Ellen MacKenzie, leder for spanergruppen ved Melbourne-politiet, er tilbake i jobben for fullt og samarbeider med overkonstabel Gray i ransavsnittet for å få has på en bankraner-liga. Politiagent Peter Church koples også inn og oppnår "medlemskap" i ransligaen gjennom tysteren Marty Engle. Hva Church ikke er klar over, er at Engle er den nye kjæresten til hans kollega, politiagent Angie Piper.

Mellom barken og veden
Church lever heller ikke opp til den første prøven han blir satt på som medlem av ransligaen, og setter dermed Engle i et merkelig lys hos banden. Da er det at Angie setter himmel og jord i bevegelse for å redde Engle. Hun argumenterer med hvor nyttig Engle har vært for spanergruppen og at de skylder ham en utstrakt hånd. Men da gruppen antyder at det sunneste muligens er å trekke seg, tar Angie saken i egne hender…

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church.

Programmet er sendt før.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57