Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. august 2009 kl 21.30 In Treatment

Fedrenes synder

Alex (Blair Underwood) bestemte seg for å gå tilbake til jobben som pilot, og avsluttet terapien i forrige uke. ( (foto: HBO Enterprises)
Alex (Blair Underwood) bestemte seg for å gå tilbake til jobben som pilot, og avsluttet terapien i forrige uke. ( (foto: HBO Enterprises)
Da Alex i forrige uke forlot sin terapeut, avsluttet han behandlingen fordi han skulle tilbake til jobben som pilot. Denne uken er det faren som sitter i sofaen hos Paul Weston.

Forholdet til far kom tidlig opp som tema for sønnen. Denne ukens episode starter med et uventet vendepunkt, men det er likevel far-sønn relasjonen og spørsmålet om skyld som er i fokus.

Alex senior er ganske skeptisk til alt som har med psykologer å gjøre, og Paul må virkelig legge seg i selen for å forsvare verdien av psykoterapi.

Om serien
Selskapet som serverte oss Sopranos, HBO, står også bak denne følelsesmettede serien.

In Treatment er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper andre men ikke fikser det selv. Gabriel Byrne og Dianne Wiest spiller de to bærende rollene.

Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 x 9 uker som fluer på veggen hos doktor Paul Weston, en omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul omtrent ta på seg et kyskhetsbelte for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham - pluss nesten alle menn hun treffer. På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap. Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et altfor nært forhold til den mannlige treneren sin. På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin Budda-lignende mentor, Gina, og øser ut av seg sine bekymringer. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen i den amerikanske pressen var overveldende,
- Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise på NRK2 onsdag 19. August.

Amerikansk dramaserie (2008)
Produksjon: HBO
Manus og regi: Rodrigo Garcia,
I rollene: Gabriel Byrne og Glynn Turman
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer