Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. januar 2005 kl 00.00 På kongelig gjestebud

Kongelig og stjernespekket feiring

Gwen Stefani opptrådte med et forrykende show under det kongelige gjestebudet. (Foto: Universal Music Norge)
Gwen Stefani opptrådte med et forrykende show under det kongelige gjestebudet. (Foto: Universal Music Norge)
Tradisjonen tro har det britiske kongehuset invitert til kongelig gjestebud med noen av underholdningsverdenens største stjerner. Det celebre gjestebudet gikk av stabelen 14. desember i år på ærverdige London Coliseum, og blant dem som sto på scenen, finner vi Liza Minnelli, Josh Groban, Gwen Stefani, noen godbiter fra sensasjonsmusikalen "The Producers", et nostalgisk tilbakeblikk på Tommy Steeles rockehistorie og Sir Elton John.

I år var det prins Charles som sørget for kongelig tilstedeværelse, og han hadde all grunn til å være fornøyd med det han så og hørte. – Dette er en festforestilling som bobler fra begynnelse til slutt, forteller Andreas Diesen, som tar seerne med gjennom showet.

Til veldedig formål
Siden den første forestillingen i 1912, er årets show det 76. i rekken. Hele overskuddet går til et veldedig formål: Entertainment Artistes Benevolent Fund som gir hjelp og støtte til pensjonister fra underholdningsbransjen. Så langt har over 6 000 artister fra hele verden stilt opp gratis for gallaforestillingen.

London Coliseum, som er åsted for årets forestilling, har nylig åpnet etter å ha blitt renovert for 500 millioner norske kroner. Coliseum huser til vanlig den engelske nasjonaloperaen, og er et av de flotteste teatrene London har.


Britisk underholdningsprogram (2004)
Originaltittel: Royal Variety Show 2004
Kommentarer og redigering: Andreas Diesen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf 23 04 74 83/98 87 50 78