Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. april 2002 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Sykesøster på slakk line

Sykepleier Maggie (Kazia Pelka) i
Sykepleier Maggie (Kazia Pelka) i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
I Aidensfield dør en eldre dame, og sykesøster Maggie aner uråd da avdøde viser seg å ha testamentert formue og verdigjenstander til henne.

Allerede før Mildred Thorntons testamente er kunngjort av advokat Jackie Lambert, rekker
hennes familie å høre fra seg i saken. Mildreds svigersønn leverer inn en klage på sykesøster Maggie – for vanskjøtsel av pasienten.

Politisak
Snart har konstabel Mike saken på bordet, og Maggie blir suspendert fra jobben. Bl.a. har Maggie arvet et verdifullt maleri etter avdøde, men nå forsvinner maleriet. Politi og advokat begynner å nøste opp trådene sammen, og en lokal antikkforretning blir snart satt i forbindelse med tyveriet. Mike og Jackie får også mye ut av en fortrolig samtale med avdødes datter.

Om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen var lenge Nick Rowan (Nick Berry), som fikk en stilling i det kanadiske ridende politi og emigrerte med sin familie. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard, Fiona Dolman og Kazia Pelka
Pressekontakt:Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57

Bilde
Sykepleier Maggie (Kazia Pelka) i ”Med hjartet på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television)