Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. februar 2006 kl 23.10 Lydverket

New York Rock City

Lydverket: Rufus Wainwright  - New York-artist med stor suksess i 2005. (Foto: Universal Music)
Lydverket: Rufus Wainwright - New York-artist med stor suksess i 2005. (Foto: Universal Music)
Lydverkets danske kolleger i Musikprogrammet har besøkt en av verdens viktigste rock- og pophovedsteder: New York. Her har mange sjangere oppstått – og blitt erklært døde – i høyt tempo. Vi møter to av 2005s heteste navn fra denne byen: Anthony and The Johnsons og Rufus Wainwright. Dokumentaren er den andre i en rekke på seks som skal sendes under samletittelen "Rock City".

De siste årene er det rockere med sans for dans og trange jeans som har dominert i artiklene om spennende artister fra New York, men i fjor var det to helt annerledes artister som satte byen på kartet. Når musikkjournalistene skulle oppsummere den beste musikken i 2005, var det få lister som ikke ble toppet av Anthony and The Johnsons og Rufus Wainwright.

Disse to homofile kunstnerne har fått fantastiske kritikker for sin følsomme og vakre musikk, og i kveld møter vi dem begge på hjemmebane. Anthony og Rufus ferdes i det samme miljøet, hvor både de og andre artister samarbeider mye. Det er inn hit de tar oss med i kveld, og det betyr nydelig musikk, såre tekster og to usedvanlig åpne artister.

Skandinavisk samarbeid
Under samletittelen "Rock City" samarbeider Lydverket med svenske Musikbyrån på SVT og danske Musikprogrammet på DR. Det var Lydverket som først fikk ideen om samarbeidet, og etter to års forberedelser er det endelig i gang. Mens den norske redaksjonen tar oss med til Dakar og skal skildre musikkmiljøet i Beijing, vil våre naboland lage to dokumentarer hver fra Glasgow, Melbourne, Kairo og New York. De seks dokumentarene vil bli vist i alle de tre landene. Kveldens dokumentar fra New York er det ene bidraget fra DR.

- Vi har lyst til å ta seerne med til musikkmiljøer utenfor allfarvei, sier prosjektleder Marius Hoel. – Målet er å få folk til å oppdage ny og spennende musikk.

Men å lage programmer om hva som skjer i andre deler av verden koster penger. – Vi hadde aldri hatt råd til å lage disse seks programmene på egenhånd. Ved å samarbeide får vi mye mer ut av ressursene våre. Vi produserer to dokumentarer selv, men får seks tilbake.

I høst ble det første "Rock City"-programmet vist da Lydverket tok seerne med til rapmiljøet i Dakar i Senegal.

Om Lydverket
I Lydverket får du artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og færre korte reportasjer. Mona B. Riise er programleder.

Blant annet får du fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, og kan bli med redaksjonen på flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: