Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. april 2008 kl 20.25 Edel vare: Uten mat og drikke

Leker med maten

Sidelengskokkene i Team Antonsen, Atle Antonsen (nederst) og Kristopher Schau, er blant humoristene som har lekt med maten på NRK. (Foto: NRK)
Sidelengskokkene i Team Antonsen, Atle Antonsen (nederst) og Kristopher Schau, er blant humoristene som har lekt med maten på NRK. (Foto: NRK)
NRKs underholdningsarkiv er fylt til randen av godbiter gjennom femti år. Nå har Andreas Diesen igjen gjort et dypdykk i skattene og byr på en ny omgang av serien "Edel vare". De seks programmene er bygd opp rundt ulike temaer. I første program er ledetråden "Mat og drikke", noe mange av våre kjæreste gjøglere har boltret seg i.

NRKs vandrende underholdningsleksikon Andreas Diesen har tidligere laget to programserier under rubrikken "Edel vare". Nå byr han og producer Erik Meyn på flere klassiske tv-innslag, seks lørdager på rad. Igjen er det våre ypperste humorister og artister fra 60-tallet og fram til i dag vi får gjenoppleve.

Pølser, gulasj og litt juks
Bordets gleder, både i fast og flytende form, er det mange humorister som har lekt seg med. I revysketsjen "Pølsevev" drev Leif Juster, Ernst Diesen og Arve Opsahl damen i pølsebua (Kari Diesen) til vanvidd med sine bestillinger. Rolf Just Nilsen var en annen stor gjøgler som tok for seg ernæring i ulike versjoner, blant annet i en forrykende framstilling av ungarsk gulasj.

Også KLM hadde en forkjærlighet for kulinariske temaer, ikke minst demonstrert i en av historiens mest uforglemmelige parodier - Trond Kirkvaags imitasjon av Ingrid Espelid Hovig.

Team Antonsens legendariske sidelengs-kokker er selvsagt med. Vi får også se en perlerekke av innslag med blant andre Trond-Viggo Torgersen, Otto Jespersen, Hege Schøyen, Rolv Wesenlund og Jon Skolmen.

Komikerduoer og kontroverser
I det neste programmet skal det handle om "Humor i tospann", altså komikere som har opptrådt som makkerpar – fra Leif Juster og Einar Rose til Bård & Harald, Øystein & Rune, Knutsen & Ludvigsen og mange andre.

Senere temaer er kontroversielle humorinnslag i "Bråk og brudulje", og utenlandske profiler som nordmenn har trykket til sitt bryst i "Norgesvenner fra fjern og nær". Det skal også bli et eget program om Melodi Grand Prix-historien fra 1960 og fram til i dag.

Egenprodusert underholdning (2008)
Ved Andreas Diesen
Regi: Erik Meyn
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900