Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. juli 2002 kl 19.30 Ekstra Bladet

Overmedisinering og trusselbrev


Dokumentarserien om Ekstra Bladet på godt og vondt fortsetter i kveld med flere gode, mulige oppslagssaker til søndagsutgaven. Det skal handle om årets Grammyutdeling, sløsing med skattebetalernes penger i Christiansborg, eventuell overmedisinering ved pleiehjem og trusselbrev fra en psykopat.

Det er journalist Janne Aagard, som følger den såkalte Susan-saken, som har fått trusselbrev. Skal hun kontakte politiet?

Ellers får bladets journalistelev, Nicolai Würtz, store problemer når han skal dekke årets Grammyutdeling i Forum. Han finner raskt ut at minst en av morgenavisene allerede har vinnerlisten, og at arrangørene ikke ønsker å gi den til Ekstra Bladets utsendte. Hva skal han gjøre? Uten vinnerlisten har han ingen mulighet til å få saken med i søndagsutgaven...

Politisk reporter, Jan Kjærgaard, har tatt en tur til Christiansborg der det handler om 94 millioner kroner av skattebetalernes penger. Han ønsker svar på hvorfor det ansettes stadig flere i de politiske partiene. Og lønnen, den betaler skattebetalerne. Etter en runde på de forskjellige partikontorene, får Kjærgaard til slutt en god sak på blokken.

Også Lennart Schönberg er på sporet etter en god historie. Han intervjuer en eldre dame, Jenny. Mannen hennes døde sannsynligvis av overmedisinering ved et pleiehjem. Etter mange henvendelser til kommunen har hun ennå ikke fått noe klart svar på dødsårsaken. - De håper at jeg dør, sier Jenny. Fotograf Claus Lunde knipser et bilde av henne, idet hun feller en tåre. Muligheten for et godt førstesidebilde er så absolutt tilstede...

Om serien
I denne danske dokumentarserien i seks deler tar vi del i den hektiske hverdagen i Danmarks mest utskjelte men samtidig mest leste middagsavis. Vi følger journalister, fotografer og redaktører i Ekstra Bladet på jobb.

- Vi forsøker å vise hvordan man lager Ekstra Bladet på godt og vondt. Vi er ikke ute etter å utlevere avisen, men å komme så tett inn på medarbeiderne i redaksjonen som det er mulig, sier redaktør Tina Christel Andersen i DR1.

Dansk dokumentarserie i seks deler fra DR
Hjemmeside: http://www.dr.dk/tv/tv-fakta/bladet/
Pressekontakter Gunilla Gaarder, tlf. 23049364,

Bilde
Kveldens konferansier under Grammy utdelingen, Casper Christensen, i full sving på scenen. (Foto: Sif Meicke, Ekstra Bladet).