Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. oktober 2013 kl 20.15 Vinn eller forsvinn

Hardt arbeid å bli best


Møt 14-åringen Tamina, ny håndballspiller på Vestli IL. Hvordan er det å være fersk på et lag der spillerne og treneren ønsker å satse? Har idretten rom for dem som vil være med mest for moro skyld, og samtidig inspirere dem som vil bli best?

Tamina Rauf (14) fra Nedre Grorud i Oslo er ny hovedperson i NRK-serien om unge idrettsutøvere. Den skoleflinke jenta er vant til å oppnå det hun setter seg som mål. Siden hun var liten har moren prentet inn i henne at man skal alltid sikte mot å bli best. Nå har hun et ønske om å bli en sentral spiller på håndballaget til Vestli IL.

Men det er hardt arbeid å oppnå den fysiske formen som kreves for å henge med på trening og i kamper. Trener Elisabeth Nygaard gjennomskuer raskt at Tamina er vant til å være god på de fleste arenaer uten å måtte presse seg selv altfor mye. Her skårer hun for dårlig på kondisjonstester, og presterer ikke det som ventes av henne på kamp.

Treneren strever på sin side med å inkludere stadig nye spillere og samtidig holde på dem som ønsker å satse. Det er stor variasjon i nivå og ambisjoner blant spillerne. Treneren selv vil naturlig nok gjerne lede laget til seier i flest mulig kamper.

Trener med Kjetil André
Også alpintalentet Fia får beskjed om at hun må jobbe hardere hvis hun vil hevde seg blant de beste.
Vi følger henne på skiskole med Kjetil André Aamodt, som har flere medaljer fra internasjonale mesterskap enn noen annen alpinist. Han har klare meninger om Fias prestasjoner og hva som kreves av henne hvis hun vil nå toppen.

På junior cheerleading-elitelaget i Nedre Romerike Tigers er spenningen stor foran European Open i Paris. Camillas store frykt er å gjøre feil som ødelegger for laget. Vi følger jentene gjennom konkurransen og tilbake til hverdagen hjemme i Norge. Da venter nye uttak, for her er det ingen som har en trygg plass på elitelaget.

Om serien
Unge idrettsutøvere lever med høye krav og forventninger. Hva skjer i overgangen fra barndom til ungdom, når alvoret setter inn og det ikke lenger er medaljer til alle? Serien "Vinn eller forsvinn" går tett på hverdagen til fem unge, med trenere og foreldre, innenfor idrettene alpin, langrenn, cheerleading, håndball og fotball.

Hovedpersonene ep. 3:
Fia Viksjø (12) fra Haslum er alpinist og trener i Stabæk Alpint.
Camilla Nilsen (12) fra Kurland er cheerleader på elitelaget til Nedre Romerrike Tigers.
Tamina Rauf (14) fra Nedre Grorud er ny på håndballaget til Vestli IL.

Ep. 4 og 5:
Thomas Tvedten (12) møter vi i episode 4 og 5. Han spiller fotball på Oppsal IL, og nå skal laget begynne med 11er fotball og laguttak.

Dokumentarserie i 5 episoder
Produksjon: NRK Feature, Dokumentar og Samfunn (2013)
Prosjektleder: Cathrine Wik
Post-regi: Nader Izadpanah
Redaksjonsjef NRK Feature: Morten Møller Warmedal
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900

Pressebilder av alle hovedpersonene finnes i premiereomtalen:
Vinn eller forsvinn - episode 1


LENKER
  • Vinn eller forsvinn - episode 1