Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 26. desember 2009 kl 19.55 Fornuft og følelser

Mariannes to beilere

Marianne (Charity Wakefield) og Willoughby (Dominic Cooper). Blir de et par? (Foto: BBC)
Marianne (Charity Wakefield) og Willoughby (Dominic Cooper). Blir de et par? (Foto: BBC)
Den mellomste av søstrene Dashwood, Marianne, har to beilere å velge mellom på det nye stedet enken og hennes døtre har flyttet til. I Devonshire bor nemlig både offiseren Brandon og nabogutten Willoughby, som begge har falt pladask for vakre Marianne.

Brandon må i all hast reise i forbindelse med et tjenesteoppdrag. Og da kommer rivalen Willoughby stormende til for å kurtisere Marianne. Hun er svak for den sjarmerende, mørke nabogutten og søt musikk oppstår.

Mariannes eldre søster, Elinor, får endelig besøk fra kjæresten Edward. Han oppfører seg rart og er fjern og stille. Elinor skal få sitt livs hittil største sjokk da hun får vite sannheten om Edward…

Marianne og Elinor blir invitert til London for å bo hos Mrs. Jennings. De takker ja og har store forventninger til London-oppholdet.

Romantiske romaner
Romanen Sense and Sensibility ble utgitt i 1811. Den britiske forfatteren Jane Austen (1775-1817) er kjent for sine romantiske romaner. Hun var prestedatter og levde et rolig liv med foreldre og søsken, hovedsakelig i landlige omgivelser i Hampshire, med opphold i Bath 1801-05 og Southampton 1807-09. Alle bøkene handler i store trekk om kjærlighet og ekteskap, og om nødvendigheten av å bli gift for å bli forsørget, i en tid da gentlewomen hadde få eller ingen muligheter til lønnet arbeid.

Sendt tidligere.

Miniserie i tre deler fra BBC (2008)
Regi: John Alexander
I rollene: Hattie Morahan, Charity Wakefield, Lucy Boynton, Janet McTeer, David Morrissey, Linda Bassett, Dominic Cooper, Dan Stevens, Mark Williams, Claire Skinner, Mark Gatiss

Pressekontakt: Presse 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900