Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. januar 2009 kl 22.30 Migrapolis: Vekk med juleflesket

Trening til trivsel og glede

Mary Cherill fra Filippinene lærte seg å svømme i Norge. Nå koser hun seg i vannet sammen datteren sin.
Mary Cherill fra Filippinene lærte seg å svømme i Norge. Nå koser hun seg i vannet sammen datteren sin.
Et nytt år er for mange identisk med gode forsetter. Mer trening er utvilsomt blant de vanligste nyttårsløftene. Migrapolis har møtt tre mennesker som alle bruker mye tid på å holde seg i form.

Gründeren Sarita Sehjpal står opp grytidlig hver morgen for å gå tur. Hun trenger å lade opp til en travel hverdag. Sarita har utviklet den indiske ferdigmaten "Taste of India", og driver en indisk restaurant i Kristiansand som leverer til norske og danske butikkjeder. Hun er svært opptatt av å holde seg i form, og passer på å bruke sunne råvarer i maten sin.

Sarita trener karate sammen med sønnen og datteren sin. Hun pleier ikke å slå hardt, med mindre noe virkelig irriterer henne. Hun forteller at hun omsider greide å slå skikkelig hardt da treneren påsto at maten hennes smakte forferdelig!

En sosial idrett
Mary Cherill kommer opprinnelig fra Filippinene, og er gift med en norsk mann. I hjemlandet bodde hun rett ved sjøen, men brukte ikke mye tid i vannet og kunne egentlig ikke svømme ordentlig. Sjøen var bare noe man tok for gitt.

Da datteren hennes bestemte seg for å begynne på svømming, syntes Mary det var en fin anledning til å begynne på svømmekurs selv. Kvinner fra hele verden går på kurset, og Mary trives veldig godt. Det sosiale er vel så viktig som det å holde seg i form.

Sensuell trening
Pole dancing eller strippestangdans har beveget seg langt fra lugubre barer og strippeklubber. I dag er pole dancing en populær treningsform i mange vesteuropeiske land.

Oddrun Halvorsen startet med pole dancing i et dansestudio i Oslo. Mange oppsøker stedet for å brenne av ribbefettet. Odrun var lei av å løpe på tredemøllen og ønsket å prøve noe nytt.

– Man blir smidig, sterk og får egentlig trent hele kroppen. I tillegg er det gøy å være sensuell når man trener, sier hun.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Produksjon: NRK Østlandssendingen(2008)
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside