Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. april 2001 kl 21.45 Den sjette dagen

Den sjette dagen (t)


NRK søndag 22. april kl 21.45
Den sjette dagen (25:48)
Sesongpremiere!

Tilbake til Stensjön

Nå er det duket for 24 nye episoder i thrillerserien \"Den sjette dagen\", omtalt som Sveriges svar på \"Twin Peaks\". Vårens avsnitt tar opp tråden fem år etter at vi sist forlot Stensjön. Vi befinner oss i året 2005, og nok en gang settes mørke krefter i gang på det lille svenske tettstedet.

Den nye serien byr på flere nye skikkelser, deriblant den lille jenta Agnes (Ebba Wickmann). Hun viser seg å være den klonede datteren til Beata (Lisa Nilsson), og som forsvant sporløst for fem år siden. Dessuten møter vi politikvinnen Eva Ask (Ann-Sofie Rase), politikeren Gert (Anders Granström) og Eke Medicals nye forskningssjef David (Antionio di Pontziano).

Mystisk død
Den første serien, som ble sendt på NRK1 fra januar til juli i fjor, startet med at godseierdatteren Felicia Ekebladh døde på mystisk vis. Hennes far, Mauritz (Dag Malmberg) ble gal av sorg, og sammen med godsforvalteren Peder Svart-Upling klonet han sin døde datter og inseminerte fosteret i den intetanende Beata (Lisa Nilsson).

Senere viste det seg at Felicia slett ikke var Mauritz datter, men resultatet av et forhold mellom hans hustru og Svart-Upling - som også var ansvarlig for Felicias død. Mauritz kidnappet Beatas nyfødte datter, men noen overfalt ham og slo ham bevisstløs. Da han våknet, var barnet tatt fra ham - og under ham, nedfrosset i isen, lå den døde Svart-Upling.

Brann
Når vi nå kommer inn i handlingen igjen, blir en liten pike funnet ensom ved et brennende hus i Norrland. Etterforskningen viser at hun er barnet som forsvant for fem år siden. Nå kommer hun tilbake til sitt fødested, noe som utløser nye mørke krefter i Stensjön. Piken bærer nemlig på en hemmelighet som noen for enhver pris vil unngå å bli konfrontert med.

Charlotte Ekebladh (Charlotta Jonsson) er nå gift med Victor (Ola Norell), som var kjæresten til hennes døde søster Felicia. Charlotte har overtatt familieforetaket Eke Medical etter Mauritz og planlegger store omlegginger. Sammen med sin nye forskningssjef, David, samarbeider hun med Stensjöns nye sterke mann, politikeren Gert.

Mauritz og Leo (Eric Ericson) er begge innlagt på psykiatrisk sykehus og overvåkes av Britt-Marie (Jill Ung), som siden sist er gått fra stillingen som lærer til sykepleier. Hun er nå gift med politimannen Brode (Frederik Nilsson), som fortsatt er på jakt etter sannheten om hvem som drepte Peder Svart-Upling.

NRK1 søndag kl 21.45

Svensk dramaserie
Produsert av SVT Drama Göteborg i samarbeid med Wegelius Television
I rollene: Charlotta Jonsson, Lisa Nilsson, Dag Malmberg, Ola Norell, Ann-Sofie Rase m.fl.
Hjemmeside: http://www.svt.se/sjattedagen/
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilder
1. Den lille jenta Agnes (Ebba Wickman) kommer til Stensjön og utløser nye, mørke krefter på det hjemsøkte lille tettstedet. (Foto: Joakin Strömholm, SVT)

2. Ann- Sofie Rase spiller politikvinnen Eva Ask. (Foto: Joakin Strömholm, SVT)

3. David (Antonio di Pontziano) er Eke Medicals nye forskningssjef. Han blir en viktig alliert for Charlotta som har overtatt bedriften. (Foto: Joakin Strömholm, SVT)