Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. september 2001 kl 20.15 På skråplanet: "Vårherre må da ha humor ..."

Den herostratisk og berømte Arnie!

Egil Teige og Arnie Norse. (NRK-foto)
Egil Teige og Arnie Norse. (NRK-foto)
I kveldens "På Skråplanet" er det den herostratisk berømte sangartisten Arnie "Skiffle Joe" Norse som blir portrettert av Egil Teige. Arnie Norse har et repertoar som spenner fra det mest grovkornede via Svensktopplåter til køntrisvisker og religiøse sanger, hvor man undrer seg på om det er mulig å ta mandolinen med til himmelen. Gjest i programmet er Nora Brockstedt.

Arnie Norse er 75 år gammel og opptrer hver fredag og lørdag på en av hovedstadens mer brune kneiper, Tranen på Alexander Kiellands plass. Der sykler han på enhjulet sykkel og fremfører sine store numre som "Bært-bært-visa", "Dingeling dingeling" samt "Har du sett min lille kone", blant mange andre.

Det er stor stemning på Tranen under opptakene, og publikum er over både sin første og annen ungdom og på god vei over i den tredje.

Solgt til sølv og gull
Flere av Arnie Norses plater har solgt både til sølv og gull. Han produserer CD-ene sine selv - hjemme på kjøkkenbordet. Til god hjelp er hans nye kone Nippaporn fra Thailand. Hun er 40 år yngre enn Arnie og opptrer sammen med ham på Tranen. Hun korer, spiller tamburin og bært-bært.

Boktrykker, forfatter og maler
Arnie Norse skulle egentlig ha vært boktrykker, men kom ved en tilfeldighet inn i show business under et opphold i London i 1954. Han begynte å sykle på enhjulet sykkel, sang, jodlet og spilte mandolin, og da han kom tilbake til gamlelandet i 1958, ble han sporenstreks engasjert av sirkus Arnardo. Han toppet hitlistene på Island med slagerne "Mexico Joe" og "Oh señorita" i 1959. Tidligere skjøt han med revolver mens han sang, men han måtte slutte med det for et par år siden, da de høye smellene gjorde at han holdt på å bli døv.

Forøvrig har Arnie Norse debutert som forfatter med romanen "Jaget", han maler bilder og er stolt av at han er nevnt i Kjetil Rolness' bok "Vulgær og vidunderlig" sammen med en annen kunstner han beundrer svært, nemlig sangerinnen Olga Marie Mikalsen.

Nora Brockstedt på Tranen
Gjest i programmet er Arnies store favoritt, Nora Brockstedt. Ifølge Arnie er hun landets største artist, med en så god natur at han bare kaller henne "engelen". Arnie Norse har skrevet en hylningssang til Nora Brockstedt som heter "Nattergalen", og denne urfremfører han på Tranen med Nora blant publikum. Da publikum oppdaget hvem som satt i salen, ga de seg ikke før også Nora Brockstedt hadde sunget litt. Dette fikk også de snarrådige tv-folkene med i programmet.

NRK Fakta
Programskaper: Egil Teige, 23 04 96 75 (egil.teige@nrk.no), 90 65 88 47
Arnie Norse, tlf.: 22 16 00 33
Pressekontakt:Anne Bekkevold, 23 04 89 56

Bilde
1. Egil Teige og Arnie Norse. (NRK-foto)
2. Arnie Norse og hans thailandske kone Nippaporn. (NRK-foto)