Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. juli 2007 kl 19.30 Dronning Sonja på nært hold

En uvanlig sprek og aktiv 70-åring

Dronning Sonja fyller 70 år, og blir intervjuet av Anne Grosvold (Foto: Erlend Aas, Scanpix)
Dronning Sonja fyller 70 år, og blir intervjuet av Anne Grosvold (Foto: Erlend Aas, Scanpix)
- Å holde tritt med henne har vært vanskelig lenge – veldig lenge. Hun har en utrolig energi, sier kong Harald om Dronningen. Dette utsagnet støttes av resten av kongefamilien. Men de håper at hun skal bli litt flinkere til å sette ned tempoet, og bruke mer tid på egne interesser, blant annet det å male.

Og for første gang lar Dronningen oss få en titt på det hun holder på med i atelieret, sammen med sin veileder, Ørnulf Opdahl.

Portrettet som tegnes av dem som kjenner henne best, er temmelig annerledes enn det korrekte og formelle bildet vi har fra mediene når hun utfører sine plikter. Nysgjerrig, totalt ujålete, elsker teamarbeid, flink til å lytte – er uansett karakteristikker som går igjen.

Og hun har en unik interesse for Norge. – Hadde hun fått det som hun ville, så hadde hun tatt sine ben fatt og vandret Norge på langs, sier kabinettsekretær Berit Tversland, som nok er den ansatte på Slottet som kjenner henne aller best. For første gang forteller også hennes forlover, Ilmi Horn, om sin barndomsvenninne.

Intervjuet med Dronningen selv er gjort på Bygdøy Kongsgård. Dit kommer også resten av familien, og bestemor og bestefar har sin fulle hyre med å holde styr på barnebarna i den store parken.

Foruten jubilanten selv, medvirker H.M. kong Harald, HKH kronprins Haakon, HKH kronprinsesse Mette Marit, prinsesse Märtha Louise, utenriksminister Jonas Gahr Støre, kabinettsekretær Berit Tversland, Bentein Baardson, Ilmi Horn, Anne Gløersen, Hans-Jacob Brun og Ørnulf Opdahl.

Program fra NRK underholdningsavdelingen
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no