Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. september 2005 kl 19.30 Puls

Snakk om det!

Kjersti Mo er klar for en ny sesong som programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er klar for en ny sesong som programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Hva gjør du dersom du frykter at noen du kjenner tenker på å ta sitt eget liv? I kveldens Puls skal det blant annet handle om noe av det som er aller vanskeligst å snakke om.

Før trodde man ofte at det var best å ikke stille spørsmål og ikke ta opp vanskelige ting med noen som hadde det så vondt at de vurderte selvmord. Men det er nettopp det man skal gjøre, og i kveld får du konkrete råd om hva du kan gjøre for å hjelpe.

Tuberkulosehjelp til asylsøkere
I sommer ble det bestemt at Norge ikke skal sende asylsøkere med tuberkulose ut av landet før de er ferdigbehandlet, noe som kan ta fra seks måneder til to år. Målet er å unngå at det utvikles multeresistente tuberkulosebakterier.

Dette er det kun Norge og Nederland som gjør foreløpig, men forhåpentligvis kommer flere etter, siden det er et stort problem internasjonalt. Vi møter blant andre en somalier som får behandling i Norge til tross for at han egentlig skal sendes ut av landet.

Tren bedre!
Studier av rotter kan faktisk fortelle oss mennesker noe om hvordan vi kan doble treningseffekten vår. Akkurat hvordan du gjør det får du blant annet vite av kveldens ekspert, Jorunn Sundgott-Borgen.

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Kjersti Mo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-tvLENKER
  • Les mer