Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. april 2000 kl 18.30 Newton: Newton spesial

Newton: Newton spesial (ttv)

NRK1 1. påskedag søndag 23. april kl 18.30
Newton: spesial

Spekkhoggeren Keiko

Filmstjernen Willy, som er en spekkhogger og som spilte hovedrollen i \"Free Willy\", heter egentlig Keiko og er fra Island. I kveld skal vi være med når han blir fraktet med fly fra USA hjem til Island.

I kveld er det \"Newton spesial\", og det skal altså handle om Keiko. Du har kanskje sett programmet om Keiko før på NRK, men i kveld kommer det i ny innpakning, oppdatert og med Ole André Sivertsen som programleder.

Keiko er bedre kjent som filmstjernen Willy fra \"Free Willy\"-filmen. I forbindelse med filminnspillingen i USA ble Keiko syk, og det ble bestemt at han skulle fraktes hjem til Island - med fly! Vi følger Keikos spennende og spesielle reise over havet tilbake til hjemlige hav. Ole leser kommentarene.

Et år etter hjemkomsten
Denne hjemreisen skjedde for ca. et år siden, og for to uker siden ble inngjerdingen Keiko har levd innenfor det siste året, åpnet slik at han gradvis skal venne seg til det store havet og andre spekkhoggere.

Ole snakker med marin-zoolog Anders Ruus om Keiko spesielt og spekkhoggere generelt. Spekkhoggeren er et pattedyr og hører til hvalfamilien. For svært lenge siden levde hvalene på land, noe skjelettet kan fortelle.

NRK1 søndag kl 18.30
Filmstjernen Willy, som er en spekkhogger og som spilte hovedrollen i \"Free Willy\", heter egentlig Keiko og er fra Island.

Egenprodusert populærvitenskapelig program fra Barneredaksjonen i NRK1
Programleder og forteller: Ole André Sivertsen
Regi: Trine Aune
Prosjektleder: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53