Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. oktober 2002 kl 19.30 Puls

Utdatert BCG?

Anbjørg Sætre Håtun og Kjell Herning er ute på oppdrag for
Anbjørg Sætre Håtun og Kjell Herning er ute på oppdrag for "Puls" – mot mobbing. (NRK-foto: Ole Kaland)
Hvert eneste år får nye unge den velkjente vaksinen mot tuberkulose, BCG. Men hvilken nytte gjør egentlig denne vaksinen? Det skal også handle om et annerledes perspektiv på sykdom i kveldens ”Puls”. Kampanjen ”Respekt – stopp mobbingen” hadde premiere i forrige sending. Denne gangen har ”Puls” sitt mobile mobbeteam møtt en kvinne som bruker sin erfaring som mobbeoffer for å hjelpe andre.

Hvilken nytte gjør egentlig dagens BCG-vaksinasjon, spør "Puls"-redaksjonen i kveldens program. Reporter Martin Gaarder ser nærmere på den velkjente vaksinen.

Mestring for livet
Til tross for at statistikken forteller oss at vi er friskere enn noensinne, sliter vi med mange problemer. Vi er slitne, syke og deprimerte, og spiser piller som aldri før. Men hvordan kan det ha seg at en mindre sykdom kan paralysere mennesker fullstendig, mens virkelig alvorlige lidelser avdekker enorme ressurser hos pasienten? Reporter Randi Helland har møtt en bemerkelsesverdig lege, som ber pasientene ta ansvar for sin egen helse.

Kampen mot mobbing fortsetter
Denne gang møter reporter Anbjørg Sætre Håtun og fotograf Kjell Herning en kvinne som bruker sin egen erfaring som mobbeoffer for å hjelpe andre. Nå reiser hun rundt på skoler og holder foredrag, og gir råd til elevene.

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Vera Kvaal
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt:Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96