Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. mai 2013 kl 21.30 Min idrett: Sitski

Idrettstalentet som aldri gir seg


Hvor stor er sjansen for at du skal utsettes for ulykker som gjør deg lam to ganger? Thomas Jacobsen har hatt sin del av uflaks i her livet, men har et pågangsmot som aldri ser ut til å ta slutt.

I 2008 spilte Thomas Jacobsen innebandy for Fredrikstad. Under en kamp ble han taklet bakfra og ble så alvorlig skadet at han ble lam fra livet og ned. Han måtte gå den tunge veien for å lære å leve et nytt liv i rullestol.

I kjelkehockeyen fant Thomas en ny arena som hjalp ham å takle sin nye tilværelse som funksjonshemmet. Han behersket idretten raskt og kom etter en stund med på landslaget. Etter hvert ble han også kaptein. Høydepunktet var bronsemedaljen fra Paralympics i Vancouver 2010.

Lam for andre gang
Men så rammet ulykken igjen. 1. desember 2011 spilte han landskamp og ble utsatt for nok en stygg takling. Denne gangen mistet han førligheten fra halsen og ned. Da ville Thomas helst bare dø. Men førligheten kom tilbake, og med det livsmotet. Hockey klarte han derimot ikke å gå tilbake til. I stedet gjøv han løs på sin tredje idrett, denne gangen sitski. Det er en alpin gren der utøveren sitter i et sete og styrer med krykkeski.

Vi følger Thomas gjennom vinteren der han må prestere bra nok for å etablere seg i Europacupen. Klarer han det, får han muligheten til å kvalifisere seg til Paralympics i Sochi.

Om serien
I denne fjerde sesongen av «Min Idrett» blir seerne kjent med de beste utøverne fra idrettene twintip, aking, sitski, taekwondo mønster og undervannsrugby. Vi følger dem på veien mot sesongens viktigste konkurranser.

«Min Idrett» er nominert til Gullruten 2013 i kategorien beste dokumentar- eller faktaserie.


NRK egenproduksjon, 2013
Dokumentarserie: 5 episoder, sesong 4
Prosjektleder: Jan Fredrik Bjørntvedt
Regi: Vibeke Undhjem (3:5)
Presseansvarlig: Camilla Sand, 90069807/23047236
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice, 815 65 900