Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. februar kl 21.30 Mammon

Jaget


Peter Verås er nå Norges mest ettersøkte mann, mistenkt for drap. Samtidig nekter han å gi opp håpet om å finne nevøen sin, som er bortført. Hvem kan han stole på?

Den eneste Peter våger å kontakte nå, er sin tidligere sjef Mathiesen. Nyhetsredaktøren er presset til å forlate redaksjonen i Aftenavisen, og Inger Marie har overtatt hans stilling. Nå velger Mathisen å hjelpe eks-kollegaen, med både politiet og de ukjente forbryterne like i hælene.

Peter fortsetter å følge sporene til broren og hans studiekamerater på handelshøyskolen i Bergen for 25 år siden. Tiden er i ferd med å renne ut. Men så får Peter hjelp fra uventet hold.

Om serien
Thrilleren «Mammon» er NRK Dramas nyeste storsatsing, med handling fra norsk medie- og finansmiljø. Jon Øigarden spiller hovedrollen som journalisten Peter. Han avslører en finansskandale som involverer hans egen bror, Daniel. Etter at Daniel har tatt sitt eget liv, oppdager Peter at det var broren selv som var den anonyme kilden for avsløringen. Peter tror Daniel har blitt presset og starter jakten på sannheten.

«Mammon» er en thriller om grådighet. Det handler om hva og hvem du er villig til å ofre for de store nyhetene, for makt og for penger, og om hvor langt du er villig til å gå for å redde dem du bryr deg om. Som thriller er «Mammon» et spennende puslespill med mange overraskende vendinger.

Bak «Mammon» står to brødre, produsenten Vegard Stenberg Eriksen og manusforfatteren Gjermund Stenberg Eriksen. Sammen har de to hatt ideen til serien.

«Mammon» hadde premiere 1. nyttårsdag 2014 og fikk strålende anmeldelser. Seertallene er av de aller høyeste for en dramaserie i Norge noensinne. TV-rettighetene til «Mammon» er foreløpig solgt til 11 land i Europa, i tillegg til at 20th Century Fox har kjøpt rettighetene til en amerikansk versjon av serien.

I rollene bl.a.:
Peter: Jon Øigarden
Vibeke: Lena Kristin Ellingsen
Eva: Ingjerd Egeberg
Nyhetsredaktør Mathiesen: Nils Ole Oftebro
Inger Marie: Anna Bache-Wiig
Økokrimsjef: Andrine Sæther
Andreas: Alexander Rosseland
Tore: Terje Strømdahl
Tom Lied: Dennis Storhøi
Jensen: Robert Skjærstad
Sportsjournalist Bakke: Andreas Cappelen
Trainee Aftenavisen: Huy Le Vo
Daniel: Anders T. Andersen
Minister Hjort: Håkon Ramstad
Stensrud: Terje Ranes
Sjefredaktør Holst: Vidar Sandem
Elisabeth (VG): Hilde Hanna Buvik
Kommunikasjonsrådgiver: Espen Kloumann Høiner
Gisle Eie: Even Rasmussen
Stabssjef: Torfinn Nag
Biskopen: Per Gørvell
Kripos yngst: Frank Jørstad
Kripos eldst: Trond Høvik
NHH student nestleder: Mattis Herman Nyquist
Professor Stellesnæs: Harald Brenna
Fru Haugen: Andrea Bræin Hovig
Åge Haugen: Hallvard Holmen

Norsk thrillerserie i seks deler
Produksjon: NRK Drama (2013)
Med Jon Øigarden, Lena Kristin Ellingsen, Nils Ole Oftebro, Ingjerd Egeberg, Anna Bache-Wiig, Alexander Rosseland, Andrine Sæther, Terje Strømdahl, Dennis Storhøi m.fl.
Regi: Cecilie Mosli
Manus: Gjermund Stenberg Eriksen
Produsent: Vegard Stenberg Eriksen
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Publikum kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00