Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. august 2001 kl 20.30 Mellom bakkar og berg med Tore Skoglund

Energibunten fra Vestvågøy

Tore Skoglund har tatt turen til Vestvågøy i Lofoten der han lager ukas sommerportrett av tusenkunstneren Bjørg Arntzen.

Bjørg Arntzen er skuespiller og en av stifterne av Lofoten Teater. Hun tar Skoglund med seg både til heimgården på Gjerstad og på teateret i Stamsund.

Bjørg Arntzen er mangesidig kunstner, som også danser og synger – helst jazz. I tillegg er hun utdannet designer, og kunne like gjerne bodd og virket i London eller Oslo.

Men hun har altså valgt å bli på hjemstedet. Hvorfor? Ja, det får vi vite i kveldens program.

Mellom bakkar og berg
Tore Skoglund har i seks nye portretter latt seg begeistre av mannskorsang og samhold i Berlevåg. Han har latt seg kidnappe på en låve i Sørfold. Han har vært på enmannskonsert inne i fjellet i Bodø, og i Kvæfjord har han tappet vin av bjørketrærne. Han har møtt en sangglad 70-åring i Värmland og han har danset på en kritthvit strand i Lofoten, i midnattssol og to plussgrader.

- Men først og fremst har det vært usedvanlig trivelige møter med interessante personer som har en historie å fortelle, sier Tore Skoglund som nå presenterer sommerportretter på NRK1 for fjerde året på rad.

Egenproduserte portrett fra NRK/Troms
Producer Esben Holm
Produksjonsleder Eirin Bjørnstad
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53