Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 30. desember 2007 kl 07.03 Sølvsuper

Skipsmegler ble helsekost-gründer

Kjersti Gjulem (foto: Gitte Kaas Korsåsen).
Kjersti Gjulem (foto: Gitte Kaas Korsåsen).
Kjersti Gjulem har alltid visst hva hun har villet, og er sta nok ti å gjennomføre selv de mest spektakulære påfunn.

Som eneste jente ved skipsmeglerskolen vakte hun en viss oppsikt, og da hun begynte i sin første jobb, ble hun testet av en mannlig kollega mens de andre fulgte spent med…Ville hun servere dem kaffe og boller som de forlangte… eller - kaffen står på kjøkkenet, og boller finner du i butikken borti gata svarte Kjersti kontant, og vant etter hvert den respekten hun trengte.

Som småbarnsmor følte hun imidlertid at skipsmeglerjobben ble i tøffeste laget, og det resulterte etter hvert i at Kjersti ble utbrent og måtte slutte i jobben.

Det var da hun skulle bygge seg opp på kosttilskudd at hun fikk ideen til å lage et velsmakende pulver som kunne erstatte alle pillene hun svelget ned hver dag. Tran er heller ikke det noe Kjersti tar med glede, for som hun sier - da gulper jeg hele dagen.

Hadde det bare vært et pulver som smakte godt og som rommet både vitaminer og omega 3, da ville det vært en sann fornøyelse å innta de daglige dosene med tilskudd, tenkte Kjersti og gikk i gang med eksperimenter på kjøkkenbenken. Resultatet kan du finne i flere dagligvarebutikker i dag. Bokser med såkalt "Ja-omega" fra Vitaminfabrikken inneholder fiskepulver tilsatt både omega 3, vitaminer, fiber og prebiotika og virker dermed også mildt mageregulerende.

Fiskepulveret er behandlet med Kjersti Gjulems patenterte teknikk, der fettmolekylene er mikrokapslet, slik at transmaken blir helt borte. Du kan velge mellom markjordbær-smak eller sitron, sjokolade eller vanilje. Produktet har eksistert på markedet i ett års tid, og er nå klar for eksport til USA.

Miriam Wicklund har besøkt Kjersti Gjulem i kontorlokalene til Vitaminfabrikken, der det foregår det både smaking, eksperimentering. I Sølvsuper får du også høre om livet som skipsmegler og åndelige spørsmål som Kjersti Gjulem også er opptatt av.

Flere opplysninger om Kjersti Gjulems bedrift finner du på
www.vitaminfabrikken.no

Sølvsuper søndag 30.12.07 kl. 07.03 – 08.00 på NRK P1 - ved Miriam Wicklund