Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. desember 2007 kl 20.00 Kvelden før kvelden

Julestemning med Hilde og Petter

Hilde Hummelvoll og Petter Nome. (Foto: Erik Dyrhaug/NRK)
Hilde Hummelvoll og Petter Nome. (Foto: Erik Dyrhaug/NRK)
Hilde Hummelvoll og Petter Nome inviterer til stort førjulsselskap med musikk, mat og spennende gjester. På besøk kommer blant andre Madcon, Ole Paus, Kohinoor, Solveig Slettahjell og vinneren av "Drømmerollen", Heidi Ruud Ellingsen sammen med Kåre Conradi. Og så får vi selvfølgelig vårt årlige gjensyn med "Grevinnen og hovmesteren".

Den tradisjonsrike lillejulaften-sendingen blir i år sendt fra Frokost-TVs lokaler på Youngstorget. Hilde Hummelvoll er programleder for fjerde året på rad, men får i år hjelp fra makker Petter Nome.

Med seg har de Lise Finckenhagen, eller Kokke-Lise, kjent som Frokost-TV og Nitimens faste kokk. Lise skal tilberede julemat, og ribbe med tilbehør står blant annet på menyen. Den beste juledesserten skal også kåres.

Vinnerne i "Skal vi danse" og "Drømmerollen"
Det blir gjensyn med vinnerne av både "Skal vi danse" og "Drømmerollen". Tshawe Baqwa opptrer sammen med sin partner i gruppa Madcon og Heidi Ruud Ellingsen skal synge duett med Kåre Conradi.

I tillegg vil Jan Erik Larssen skape stemning med sitt barnegospelkor "SjåBaGos". Kohinoor synger "Silent night" med sin egen tvist, og Solveig Slettahjell fremfører "Christmas Song". Ole Paus er til stede for å synge "Deilig er jorden" og lese "Fortellingen om Josef".

Maler i studio
Den svært anerkjente maleren Håkon Gullvåg, kjent blant annet for sine portretter av kongeparet, ønsker å donere et av sine bilder til Frelsesarmeen i løpet av programmet. Han kommer til å ferdigstille bildet under sending, et bilde som henter sitt motiv fra julehøytiden. Fra Frelsesarmeen kommer Tone Lund Georgsen, sjef for Slumsøstrene.

Grevinnen og hovmesteren
Lillejulaftensendingen er et av NRKs mest sette program, og er for mange nordmenn en fast og trygg følgesvenn i innspurten mot julen. De faste innslagene er blitt et rituale på "Kvelden før kvelden", og ca kl. 20.45 dukker selvfølgelig både Grevinnen, Hovmesteren og alle deres eksentriske gjester opp.

Egenprodusert program fra NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Hilde Hummelvoll og Petter Nome
Prosjektleder: Kerstin Asplund, tlf: 90 85 59 95
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900