Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 7. juli 2000 kl 21.00 I.D. - ondskapens ansikt

I.D. ondskapens ansikt (t)


NRK2 fredag 27. juli kl 21.00
I.D. - ondskapens ansikt

Den forføreriske volden

Den unge, ambisiøse politimannen John (Reece Dinsdale) får i oppdrag å infiltrere det barske Hooligans-miljøet rundt fotballklubben Shadwell Town i London for å avdekke kriminell virksomhet. John går så opp i sin rolle som fotballpøbel at han etter hvert begynner å finne
seg til rette i dette miljøet. Han får problemer med sin identitet - politimann eller hooligan?

Handlingen i filmen \"I.D.\" er lagt til de forfalne bydelene i sør- og øst-London. Fire unge politimenn skal infiltrere en gjeng hooligans som opererer i periferien av 2. divisjonsklubben Shadwell Town. Politiet har mistanke om at pøbelopptøyer under fotballkamper bare er den synlige delen av en langt mer omfattende kriminell virksomhet. Det er derfor viktig å finne gjenglederne.

De fire politimennene tar på seg rollen som voldelige fotballpøbler som drikker tett og er mer opptatt av de nøye planlagte slåsskampene enn kampen på fotballbanen. For å gli inn i miljøet må også politimennene bli en del av gjengen. Men hvor langt skal de strekke seg for å vinne fotballpøblenes tillit?

Ny identitet?
John, filmens hovedperson, er den som lykkes best. I den lokale supporter-puben blir han kjent med pubeieren Bob og tre av gjenglederne - den sleipe Martin, den hissige Nik og den tannløse Gumbo. Blant de nye vennene finner han en tilhørighet og en stolthet som han aldri har kjent overfor sine kamerater i politiet.

Etter hvert blir macho-verdenen med drikking og slåssing mer og mer uimotståelig, og lørdagens kamp med påfølgende slagsmål blir det eneste som betyr noe. Grensen mellom politimannen John og rollen som fotballpøbel viskes mer og mer ut. Han er i ferd med å forandre personlighet.

\"I.D.\" er en sjokkerende og gripende film om en politimanns infiltrering i hooligans-miljøet og Londons underverden. Det er en film om ekstreme grupperinger og personlige identitetskriser. \"I.D.\" er en kjapp, morsom og røff psykothriller om det forføreriske ved vold.

NRK2 fredag kl 21.00

Bilde
Politimannen John (Reece Dinsdale) får selv problemer med lovens håndhevere etter at han er blitt en av fotballpøblene.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Storbritannia (1995)
Originaltittel: I.D.
Regi: Philip Davis
I rollene: Reece Dinsdale, Richard Graham, Claire Skinner, Sean Pertwee, Saskia Reeves og Warren Clarke

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41