Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 8. mars 2001 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 8. mars kl 19.30
Migrapolis

Migrapolis på sjekker\'n

Vi flørter og sjekker hele livet. Behovet for å ha en kjæreste går ikke over fordi om man blir gammel. Men er det stor forskjell på flørten i ulike aldersgrupper eller ulike kulturer? Eller handler det i hovedsak om det samme?

I kveldens Migrapolis møter vi blant annet noen gamle damer som mener at ungdommen har det for travelt med å rive av hverandre klærne. Forspillet bør foregå med en viss stil, synes de! Vi treffer en kvinne fra Venezuela som synes det er svært vanskelig å flørte i Norge, og noen unge gutter som allerede har lært at det kan være taktisk å starte med et kompliment.

De gamle har det godt når de er forelsket!
- Eldre mennesker er opptatt av å ha en partner og flørter aktivt, men snakker nødig åpent om det på grunn av yngre generasjoners fordommer, sier forfatteren Margaret Johansen. Ofte vil barn og barnebarn at de gamle skal bli uskyldige som barn igjen når de blir alene. Helst skal gamle mennesker som forelsker seg, holde hverandre i hånden i månedsvis, men det har de ikke tid til!

Fordommene merket Margaret Johansen godt da hun skrev novellen \"Sex sekstiseks\" som handler om flørting og sex blant pensjonister. Hun mener at det må være lov til å leve ut forelskelsen også etter at man har fylt 70 eller 80 år. Pensjonister har tross alt hatt et kjærlighetsliv i nærmere 50 år - det er jo ikke noe nytt for dem! Reporter Hung Ba Mai fikk overvære en åpenhjertig jenteprat mellom Margaret og to av hennes venninner.

Nordmenn kan ikke flørte!
Diana De Sarrazin er arkitekt fra Venezuela og har bare bodd i Norge i ett og et halvt år. Hun synes det norske språket er vanskelig nok, men langt verre er det å forstå kommunikasjonen mellom kvinner og menn her i landet. Hun skjønner overhode ikke kodene, sier hun. Selv kommer hun fra et langt varmere klima og er vant til flørting. Hun savner det i dagliglivet, og hun vet heller ikke hvordan hun skal oppføre seg når hun er ute på byen.

Sammen med reporter Karyn Bennett-Lund får Diana råd - først fra sin egen frisør og sin kritiske datter, deretter fra en mann som kjenner utelivet i hovedstaden. Bli med Karyn og Diana på bar for å teste ut rådene!

Flørt per telefon
I dag foregår en del av flørtingen blant de aller yngste på mobiltelefon. Men det er ikke taktisk å innlede med å spørre om telefonnummeret. Det har de femten år gamle guttene som reporter Noman Mubashir traff på Oslo City, allerede erfart. Dessuten vet de at det er taktisk å stille seg opp utenfor jentebutikkene, og at brødre kan være en faktor å ta hensyn til.

Oslo City er en populær og flerkulturell flørte- og sjekkearena for de helt unge. Et sted der man kan se og bli sett, og så kanskje bare late som ingenting?

NRK2 torsdag kl 19.30
Blir også sendt søndag (NRK1)

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Kjetil Saugestad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)