Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. desember 2002 kl 18.45 På vår lille, store jord

Hafsas hemmelighet

Hafsa er muslim og hovedperson i det tredje programmet om barn som tilhører ulike trossamfunn. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hafsa er muslim og hovedperson i det tredje programmet om barn som tilhører ulike trossamfunn. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I serien om barn av en annen tro enn den kristne skal vi i dag møte Hafsa. Familien hennes er fra Pakistan, og de er muslimer.

I det samme Hafsa våkner om morgenen, husker hun på hemmeligheten sin.

Hun har forferdelig lyst til å fortelle hemmeligheten til pappa, men det kan hun jo ikke. For da blir det ingen hemmelighet mer…

Om islam
Islam er den yngste av de store verdensreligionene, og med sine over 1200 millioner tilhengere den nest største, etter kristendommen. Antall muslimer i Norge oppgis å være i underkant av 70.000.

Islam ble stiftet på 600-tallet av Muhammed, som muslimene regner som den siste av en rekke profeter.

Muhammeds åpenbaringer er nedskrevet i Koranen. For muslimene er Koranen fullbyrdelsen av Guds budskap til menneskeheten og av alle tidligere hellige skrifter. Her er også beskrevet alle de forbud og påbud en muslim må følge. ”De fem søyler” i islam er bekjennelse, bønn, faste, pilegrimsreise til Mekka og velferdsskatt.

Om serien
”På vår lille, store jord” handler om hvordan barn som tilhører en annen tro enn den kristne opplever nedtellingen til jul. Her møter vi fire norskfødte jenter i alderen 9 til 11 år som tilhører hver sitt trossamfunn – det buddhistiske, mosaiske (jødiske), muslimske og hinduistiske.

Tanken bak ”På vår lille, store jord” har vært å bygge bro og skape forståelse mellom barn fra ulike trossamfunn. Prinsesse Märtha Louise har den bærende kommentaren i programmene, og har også deltatt i prosessen med å utvikle serien.

Egenproduksjon fra Barn- og Ungdomsavdelingen
Kommentar: Prinsesse Märtha Louise
Prosjektleder: Grete Høien
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99LENKER
  • Prinsessens jul